De Doesburgse reisjournalist Anneke de Bundel is een blog gestart over bijzondere slaapplaatsen. Het gaat om logiesaccommodaties die ze bezoekt tijdens haar internationale reizen. De blog, genaamd Bed & Blog, is te lezen op haar website www.annekedebundel.nl, de site met de titel ‘Stories of a global villager’.

 

De Bundel is regelmatig voor reportage in het buitenland. Ze reist veel met een vaste fotograaf en slaapt dan het liefst bij mensen thuis. In de blogs worden ze Nomad & Villager genoemd, volgens eigen zeggen twee coole chicks op leeftijd die er regelmatig even dringend tussenuit moeten.

 

Tijdens de reportages rollen zij een slaapzakje uit, liggen ze in een hangmat, bibberen zij onder de lakens in kamers vol opgezette ridders. Soms komt de slaapplek na een goed gesprek of een warme maaltijd. Die vermelden ze er dan ook meteen maar bij.

 

Anneke de Bundel reist vaak naar Spanje, Berlijn en het Midden-Oosten. Haar verhalen verschijnen veelal in reisbladen en op haar eigen site. Anneke de Bundel is naast reisjournalist actief in het onderwijs.