Kinderanimatiefilm in filmhuis op 12 november

In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 12 november om 14.00 uur de kinderfilm ‘Winnetoons – de schat van het wilde Westen’ gedraaid. De animatiefilm is voor kinderen vanaf 6 jaar en is Nederlands gesproken.


Arizona 1869. Winnetou en Old Shatterhand proberen een einde te maken aan de praktijken van de gewetenloze Kolonel Brinkley die met zijn boevenbende de prairie onveilig maakt. De bloedbroeders maken zich ook zorgen om Winnetous rebelse zus Nscho-tschi, die zich niet als een squaw gedraagt maar liever op jacht gaat zoals de mannen. De New Yorkse weesjongen Bobby en zijn beste vriend, de rat Winchester, komen aan in het Wilde Westen met een kaart van een verborgen goudschat op zak.


Wanneer Brinkley weet krijgt van hun geheim kidnapt hij Bobby en Nscho-tschi en steelt de kaart. Winnetou en Old Shatterhand zetten de achtervolging in en Bobby beleeft het avontuur van zijn leven. Kunnen de vrienden de bandieten verslaan en zullen zij de legendarische schat van het Zilvermeer vinden?


De animatiefilm is voor kinderen vanaf 6 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 2,50 euro met limonade en een versnapering in de pauze.

1 reactie

  1. Sinterklaascommissie

    Tijdens de intocht van Sinterklaas in Doesburg?
    Misschien toch een uurtje later beginnen met de film?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑