In het centrum van Doesburg worden strooizoutbakken geplaatst. De bakken dienen ervoor dat de stoepen in de winter ontdaan kunnen worden van sneeuw en ijs. De wijkraad binnenstad Doesburg zoekt nog inwoners die voor de zoutbak willen zorgen.


Het strooibeleid in Doesburg was een van de aandachtspunten uit de enquête die de wijkraad binnenstad Doesburg vorig jaar heeft gehouden. De wijkraad heeft hierover met de gemeente Doesburg gesproken. Met het vooruitzicht op de naderende winter en naar aanleiding van de ervaringen met zeer gladde stoepen tijdens de vorige winter, is de gemeente Doesburg bereid om een aantal bakken met strooizout aan te schaffen en die op centrale punten in de binnenstad neer te zetten.


Dit strooizout is bedoeld voor het sneeuw en ijsvrij maken van de openbare stoep, zodat de veiligheid van de voetganger niet in het geding komt. De bakken kunnen door de Stadswerf met zout gevuld worden òf door de inwoners zelf. Het zout is namelijk gratis af te halen bij de Stadswerf. De bakken strooizout worden alleen in de periode van sneeuw en ijs geplaatst.


De wijkraad zoekt inwoners die voor een zoutbak willen zorgen. Dat wil zeggen, de bak afsluiten als dat nodig is ’s nachts, contact met de stadswerf over het bijvullen van het zout of het melden van eventuele schade aan de bak. Zo kunnen we het met elkaar makkelijker maken om de stoep sneeuw en ijsvrij te houden en dus veiliger.


De wijkraad vraagt geïnteresseerden zich te melden vóór 17 november aanstaande via  info@wrbinnenstaddoesburg.nl.