Tijdens de Culturele Zondag in Doesburg op 7 augustus zal in de Historische Boekdrukkerij De Arend (Burg. Nahuyssingel 28) de nadruk liggen op een activiteit voor kinderen.

Met behulp van antieke loden letters kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun eigen naam stempelen op een kaart, die dan versierd verstuurd kan worden. Ook de oude typemachine staat gereed om gebruikt te worden.

Arie Niks, de eigenaar, laat met zijn antieke materialen zien hoe er in lang vervlogen tijden handmatig werd gedrukt. Er zal dan ook volop bedrijvigheid zijn. Uiteraard vertelt deze enthousiasteling over de geschiedenis van het roemrijke drukkersvak.

Ook de aansluiting met het huidige computertijdperk wordt uit de doeken gedaan. En voor de liefhebbers is uiteraard ook de bloementuin bij dit kleine museum op de oude stadswal te bekijken. Open van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz,CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.