In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 14 april om 14.00 uur de kinderfilm ‘De Krokodillenbende’ gedraaid. Albanese immigranten zijn niet slecht, gehandicapte kinderen zijn gewone kinderen en je moet anderen durven vertrouwen. Het ontbreekt niet aan boodschappen in de Duitse avonturenfilm De krokodillenbende.


Don’t try this at home: de tienjarige Hannes klimt via een oude verroeste ladder op het dak van een vervallen steenfabriek. Even later hangt hij machteloos aan de dakgoot. De spanning zit er snel in bij De krokodillenbende en die blijft er ook in, want het vriendenclubje rond Hannes, dat zich de krokodillenbende noemt, valt van het ene avontuur in het andere.


Het wordt menens als het stadje geteisterd wordt door een golf diefstallen. Wie zijn de daders? De verdenking valt op Albanese immigranten, maar de gehandicapte Kai, die in een rolstoel zit, zag de echte daders toen hij thuis door zijn verrekijker naar buiten tuurde. Zijn informatie is zo waardevol dat hij lid mag worden van de krokodillenbende, maar niet ieder lid is daar blij mee (”Hij is een spast man!”).


Lang verhaal kort: aan het einde is de vriendenclub verlost van vooroordelen en zitten de dieven achter slot en grendel. De krokodillenbende, een verfilming van een populair Duits jeugdboek, is een spannende, maar ook brave jeugdcinema. Dat laatste kan kinderen niet schelen. De Nederlands ingesproken film won op Cinekid zowel de publieksprijs als de prijs van de kinderjury.


De film is voor kinderen vanaf 7 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is €2,50 met limonade en een versnapering in de pauze.