Weer bloembakken in centrum van Doesburg deze zomer

In het centrum van Doesburg komen komende zomer weer bloembakken te staan. Enkele bewoners van de binnenstad nemen het verzorgen van de planten voor hun rekening. Zaterdag 7 april gaat het ‘bloembakseizoen’ van start.


Net als vorig jaar zet de Wijkraad Binnenstad Doesburg zich weer in voor de bloembakken. Zo hebben zich via de wijkraad inwoners aangemeld om een bloembak te adopteren.


De adoptanten zullen de bloemen en planten in de bak verzorgen. Dat doen ze alleen, samen met de buren of met de hele straat. De gemeente Doesburg werkt mee om het initiatief te ondersteunen met een subsidie uit het Kleine Steden Beleid en zorgt voor de levering van de bakken, planten en bloemen.


Het bloembakseizoen Binnenstad Doesburg wordt aanstaande zaterdag om 10.00 uur geopend in Café De Waag, Koepoortstraat in Doesburg. Wijkraad, adoptanten en gemeente geven dan het startschot om nog meer kleur aan te brengen in de Doesburgse binnenstad.

4 reacties

 1. Arvid Ehlert

  Ik hoop dat de bloembakken voor het Stadhuis iets kleiner/beschaafder zijn dan vorig jaar. Ik vond ze uit verhouding, de mooie gevel verstorend. Op het plein bij de Markt vond ik ze wel mooi uitkomen.

 2. Frans van der Krul

  Over smaak valt niet te twisten, en sommigen hebben geen smaak.

 3. Lucie Beekman

  Die grote ronde bakken ,bijna niet te zien in de achteruitkijkspiegel van je auto, die grote ronde bakken met aarde die vanmorgen lukraak geplaatst zijn zonder overleg ? Nou fantastische zet wijkraad, goed gecommuniceerd ook ! Hopelijk maken de verzorgers en de natuur zelf er nog iets van.

 4. robert duis

  “To Whom It May Concern!”

  Betreft de bloembakken in het Centrum:
  ————————————–
  Het is niet aardig t.a.v. de initiatief-nemers die dit soort leuke – en goed bedoelde ideeën bij de Gemeente “erdoor” krijgen, maar…..

  Wij hebben zo’n lelijke- veel te grote – vieze aarde verspreidende- en bovenal levensgevaarlijke bloemenbak tegenover ons huis gekregen.
  Wij gaan er op toezien wie deze gaat “verzorgen” en wij zullen ons melden bij de Politie als een en ander tot verkeers-ongelukken zal gaan leiden. Wie dit soort zaken bedenkt heeft geen notie van de “werkelijkheid” en wie zulke dysfunctionele maatregelen bij een Gemeente Bestuur erdoor krijgt is een genie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑