Kitty de Wolf heeft een nieuw boek geschreven. De dochter van de bekende voormalige Doesburgse banketbakker Hans de Wolf heeft vorige week het boek ‘Bakfeest! Trakteren en zo’ gelanceerd. Het boek is sinds deze week in Doesburg bij Boek en Buro verkrijgbaar.


‘Bakfeest! Trakteren en zo’ bevat een gevarieerd aanbod aan zoete traktaties met onder andere versierde koekjes, zoete cakelolly’s en versierde eierkoeken. De basisrecepten staan stap voor stap beschreven, inclusief ideeën voor versieringen.


De foto’s in het boek zijn gemaakt door Joost de Wolf, broer van Kitty en eigenaar van Joost de Wolf Fotografie in Doesburg. Ook staat er kinderen uit Doesburg vermeld in het boek.


Kitty de Wolf begon in 2010 met boeken schrijven. ‘Ik werk in de winkel Bakfeest en Zo en ben altijd creatief bezig. Heb ook veel workshops gegeven en kwam zo op het idee een boek te schrijven. Na mijn eerste boek in 2010 volgde vorig jaar een tweede boek. Nu was het tijd voor een derde boek’, aldus De Wolf.


Ieder jaar een boek. Dus volgend jaar weer een bakboek? ‘Ben net aan het bijkomen van deze productie. Heb het boek in vier maanden tijd moeten maken, van idee tot realisatie. In de zomer ga ik weer nadenken over volgend jaar’.


De hoopt dat haar derde boek net zo goed gaat lopen als de eerste boeken. ‘Van de eerste twee boeken zijn totaal meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Ik hoop dat deze ook goed gaat lopen. Bakken en creatieve traktaties zijn een hype. Van mijn derde boek zijn er door winkels in het land al 4.700 besteld. Dat is een mooi begin’.


Ook in Doesburg is ‘Bakfeest! Trakteren en zo’ sinds deze week verkrijgbaar. ‘Het is leuk, dat het boek in mijn geboortestad verkrijgbaar is. Mijn vader loopt regelmatig bij Boek en Buro naar binnen om te kijken of de boeken nog mooi op de tafel liggen. Ook op Facebook tonen veel Doesburgse vrienden interesse in het boek’, aldus de in Wageningen woonachtige oud-Doesburger De Wolf.


Foto: Joost de Wolf