In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 10 december om 14.00 uur de kinderfilm ‘Kleine Nemo: Avonturen in dromenland’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 6 jaar en is Nederlands gesproken.


De film gaat over Nemo, die op een onvergetelijke nacht in zijn dromen wordt uitgenodigd door de koning van Dromenland als officieel speelkameraadje voor de prinses van Dromenland. De koning schenkt Nemo zijn troon en de speciale sleutel waarmee alle deuren in Dromenland geopend kunnen worden.


Nemo moet de koning wel beloven dat hij één deur nooit zal openen. Maar de ondeugende Flip, een nieuw kameraadje van Nemo, weet hem over te halen de deur toch te openen. Dit heeft rampzalige gevolgen: de nachtmerrie koning komt vrij en ontvoert de koning naar Nachtmerrieland.


De film is voor kinderen vanaf 6 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 2,50 euro inclusief limonade en een versnapering in de pauze.