Zondag 4 december is het weer Culturele Zondag in Doesburg. Een route langs bijzondere galeries, ateliers, musea, horeca en podia. Zo net voor de feestdagen zijn er weer diverse bijzonderheden georganiseerd.


Galerie De Swarte Ram opent op deze dag op bijzondere wijze om 16.00 uur de expositie KUNSTKADO, een variëteit aan kunst door 25 kunstenaars voor de prijs van vijf tot vijfhonderd euro. Tijdens de opening treedt op de wereldberoemde accordeonist Nihad Hrustanbegovic. Hij begeleidde Grace Jones en trad op in het Concertgebouw voor koningin Beatrix. Hij koppelt klassiek aan jazz, maar is vooral virtuoos in zijn improvisaties.


Naast een nieuwe collectie handbeschilderde vazen laat Lián Art&Gifts bezoekers van heel dichtbij kennis maken met een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur, het Chinese schrift. Dit duizenden jaren oude schrift is zeer ingenieus en ziet er uit als een waar kunstwerk.


Jan Baggerman zal doorlopend demonstraties Chinese Kalligrafie geven, zodat bezoekers meer inzicht krijgt in hoe zo’n karakter tot stand komt. Bij interesse kunnen bezoekers zich deze middag inschrijven voor een workshop of enkele lessen.


Bij galerie Per Sonare is het thema “Maximaal €50” . Marijke Schellekens maakte speciaal voor deze actie kleine glazen foto-objecten, glazen fotoschilderijtjes, raam transparanten en kunstfoto’s, kleine kunstcadeautjes voor maximaal 50 euro.


Historische Drukkerij ‘de Arend’, deze maand centraal in de rubriek Kunst in Beeld op DoesburgDirect.nl, geeft een overzicht van kerstkaarten en nieuwjaarskaarten, die Arie Niks in de loop der jaren heeft gedrukt.


Tevens zal hij aan het werk zijn met de kaart die dit jaar de deur uit gaat. Daarbij worden allerlei oude loden letters gebruikt en ornamenten. Het drukken vindt plaats op een handdegelpers. Ook kunnen bezoekers kennis nemen van oude kerstkaarten, die te koop zijn.


Twee jonge musici treden op bij Podium Acanthus. De trompettist Jordi Lensink en de Roemeense pianiste Ana Stamp. Zij brengen een programma waarin de trompet en de piano ook als solo-instrument klinken.


De Culturele Zondag Doesburg is een bijzonder kunstuitje op elke eerste zondag van de maand van 12.00-17.00 uur. Met elke zondag een nieuw aanbod van kunst en cultuur. De route loopt door de oude binnenstad en langs de IJsselkade van de Hanzestad Doesburg. De deelnemers zijn herkenbaar aan de banier met het logo. Een  routebeschrijving is verkrijgbaar bij alle deelnemers en bij de VVV in Doesburg. Ook is er meer informatie te vinden op de site www.culturelezondagdoesburg.nl