Restaurant De Liefde heeft op zondag 4 december op de dat van de Culturele Zondag Doesburg vanaf 13.00 uur een bijzondere kunstenaar in huis gehaald. In het restaurant zal Albert Ziëck zijn veelzijdige kunstuitingen laten zien en horen. Alles staat in het teken van de Liefde.


‘Na een bezoek van hem, in ons restaurant De Liefde, was het ook niet moeilijk om hem over te halen om deze gezellige middag, juist bij ons in te vullen’, aldus Margreet Deen van restaurant De Liefde.


Albert Ziëck is geboren te Apeldoorn op 12-12-1960. Hij is autodidact en schildert sinds 1988, letterschilderingen, muurschilderingen en decoratieschilderingen en sinds 2007 ook als kunstschilder.


Deen: ‘Toen hij de kunst ontdekte, was hij niet meer te stoppen. Heeft al vele door het hele land exposities georganiseerd, momenteel in onderhandeling met het Concours Hippique International Officiel te Rotterdam. Woont  sinds 1979 in Renkum, waar hij ook zijn atelier en galerie heeft. Deze is conform het woonhuis geheel in Jugenstil gebouwd. Zeker een bezoek waard’.


Deen vervolgt: ‘U zult verast worden door zijn manier van schilderen, soms ingetogen, soms uitbundig, soms sober maar vaak zeer kleurrijk en u kunt tevens getuige zijn van zijn liefdes stemming op dat moment. Albert gaat ter plekke een schilderij maken en u kunt van de expositie genieten. Een weergave van andere momenten, die voelbaar tot uitdrukking komen op het doek.’


De Decembermaand staat in het teken van stilte, liefde en aandacht voor elkaar. Albert Ziëck zal op stillere momenten ook gedichten voordragen van een goede vriendin Mieke Mintjes. ‘We weten zeker dat het dan nog stiller wordt, omdat hij de gedachten van mensen kan beroeren met zijn woorden’, aldus Deen.


Kortom beeld en woord komen volgens Deen samen zoals een goed glas wijn hoort bij bijzondere gerechten. Restaurant De Liefde serveert deze middag spijzen met daarbij de passende wijnen gepresenteerd door een vinoloog.