In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 13 december om 14.00 uur de kinderfilm ‘Mijn leven als hond’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 8 jaar. De film is Zweeds gesproken en Nederlands ondertiteld. Kinderfilmorganisatie ‘de Teil’ draait de film in Het Arsenaal, Kloosterstraat 15, in Doesburg. De toegangsprijs is 3,50 euro met limonade en een versnapering in de pauze.

 

De film gaat over de twaalfjarige Ingmar die zijn zieke moeder vaak vermaakt met verhalen over wat hij heeft meegemaakt. Maar als ze te ziek wordt om voor Ingmar te zorgen, gaat hij samen met zijn hondje Sicka bij zijn oom logeren.

 

Hij helpt zijn oom met het verbouwen van het tuinhuisje en wordt in het jeugdelftal opgesteld. Ingmar ontmoet allemaal speciale en opvallende figuren in het dorp van zijn oom, waaronder het boksende meisje Saga.

 

Saga steunt Ingmar als het slecht gaat met zijn moeder, en als Sicka verdwijnt. Maar soms gedraagt Ingmar zich wel heel vreemd. Hij mist zijn hondje Sicka zo erg dat hij zich op een feestje als hond gaat gedragen en zichzelf in het tuinhuisje opsluit.