In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 14 december om 14.00 uur de kinderfilm ‘Otto is een neushoorn’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 5 jaar en is Nederlands gesproken.

 

Topper en Viggo zijn jongens van elf jaar en wonen in een klein plaatsje in Denemarken.Toppers vader is zeeman en is dus bijna nooit thuis. Viggo’s vader is nooit echt aardig, omdat hij hebzuchtig is.

 

Op een dag ziet Topper een potlood in het water liggen. Het lijkt op het potlood waar hij over gedroomd heeft. Met het potlood tekent hij op een muur een hartje. Als het daarna helemaal verdwijnt van de muur snelt hij naar Viggo en vertelt hij zijn geheim.

 

Samen gaan ze naar de zolder van Toppers huis. Daar tekent hij een neushoorn op het behang. Als ze dan samen in de keuken zitten, horen ze een geweldig lawaai. Verschrikt ziet Viggo dat de tekening is gaan leven. De neushoorn, die ze Otto noemen, begint de meubels op te eten. Binnen de kortste tijd wordt het in huis een geweldige bende.
Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 3 euro met limonade en een versnapering in de pauze.