In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 12 april om 14.00 uur de kinderfilm ‘Pettson & Findus 2 – de Katonaut’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderfilmorganisatie ‘de Teil’ draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 3,00 euro met limonade en een versnapering in de pauze.

 

De oude Pettson en zijn ondeugende poes Findus zijn weer op dreef. Net zoals in hun eerste film, presenteert het duo in De Katonaut een aantal korte, vrolijke verhaaltjes. Ongedwongen en lichtvoetig, maar nèt een tikje straffer.  Je schrijft immers niet zomaar elke dag een brief naar de koning. En het bezoek van een tijger op de boerderij is ook geen kleinigheid. Als klap op de vuurpijl (letterlijk!) gaat Findus’ grote droom in vervulling: ‘de katonaut’ wordt gelanceerd voor een ruimtetrip naar… de maan.

 

Pettson en Findus, een oude man en een rusteloze kat, werden geboren in de prentenboeken van Sven Nordqvist. Hun transformatie naar het witte doek hebben zij met glans doorstaan. Na het succes van Pettson en Findus 1 is deze tekenfilm een logisch vervolg.

photo-182