Rob Gossink (CDA): ‘Van vier naar drie wethouders’

CDA Doesburg ziet graag dat het aantal wethouders in Doesburg teruggaat van vier parttimers naar drie, waarbij twee wethouders de portefeuille ‘sociaal domein’ krijgen. Dat laat CDA-raadslids Rob Gossink weten.

 

Gossink geeft op DoesburgDirect.nl de wethoudersuggestie als tip mee op het bericht over het doorgaan van de huidige coalitie tussen Stadspartij, D66, VVD en PvdA. ‘Bij voorkeur drie wethouders en herverdeel de portefeuille sociaal domein over twee wethouders. Nu liggen de drie decentralisaties (eigenlijk vier) bij 1 wethouder. Een enorme taak en een enorme verantwoordelijkheid om dit bij 1 wethouder neer te leggen. Het zou niet verkeerd zijn om de portefeuille sociaal domein verdelen over twee wethouders’, aldus Gossink.

 

Gisteren maakte Stadspartij Doesburg bekend dat de huidige coalitie graag door wil op de ingeslagen weg. Of er nieuwe wethouders komen of dat de huidige wethouders hun functie behouden, zijn geen mededelingen gedaan. Na de Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart is het aantal persberichten van de politieke partijen drastisch verminderd. Het is dan ook niet duidelijk wat de wensen ten aanzien van de wethoudersrollen zijn bij de verschillende partijen.

1 reactie

 1. Frans van der krul

  Ik zou willen pleiten voor 3 wethouders en het sociale domein (de decentralisaties) bij 1 wethouder te leggen.
  Voordeel hiervan zou kunnen zijn dat er maar met 1 mond zal worden gesproken, anders denk ik dat er te veel vragen/ uitdagingen tussen meerdere wethouders zal worden moet uit gevochten. (is wel een uitdaging)
  Dan wordt het echt duidelijk wie wat heeft of gaat veroorzaken aan problemen in Doesburg.We weten dan wie we moeten aanspreken en er later op kunnen afrekeningen.
  Ook als FNVlokaal Doesburg zal dit veel duidelijkheid geven, anders moet men met meerdere wethouders overleggen en dat is vragen om problemen.
  Duidelijkheid in 1 hand!(wethouder)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑