Stadspartij Doesburg: ‘Huidige coalitie wil door’

De huidige coalitie in Doesburg wil door. Dat meldt Stadpartij Doesburg die als grootste partij het voortouw heeft genomen om gesprekken te voeren. Dat betekent dat Stadspartij Doesburg, D66, VVD en PvdA zeer waarschijnlijk doorgaan als coalitie in de Gemeente Doesburg.

 

De Stadspartij laat weten dat ze er op basis van de gesprekken tot de conclusie is gekomen dat er een redelijke mogelijkheid is om door te gaan met de huidige coalitie. Deze intentie is ook uitgesproken door de betrokken partijen in de bijeenkomst van woensdagavond, aldus de Stadspartij op haar site.

 

De overige partijen zijn volgens Stadspartij Doesburg hierover ingelicht en zouden dit besluit respecteren.

 

Het doorgaan van de huidige coalitie komt niet als een verrassing. De uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen drie weken geleden liet zien dat de huidige bondgenoten een raadszetel extra krijgen. Daarnaast werd vooraf al door enkele partijen openlijk kenbaar gemaakt graag door te willen gaan met deze coalitie die vorig jaar voorjaar tot stand kwam nadat de SP haar wethouder terugtrok.

 

Over de verdeling van de wethouderportefeuilles zijn geen mededelingen gedaan.

12 reacties

 1. Frans van der krul

  We krijgen dus weer veel van het zelfde, waarom heeft stemmen dan zin?
  Gemiste kans!

 2. robert duis

  @Politici.

  Graag uitleg.

  De huidige coalitie van de Stadspartij – D’66 – VVD en PvdA gaat waarschijnlijk door.

  Bekijken wij de verdeling van de 15 “plekken” dan is de verdeling over de zeven partijen 3-3-2-2-2-2-1 = Totaal 15.

  Waarom wordt een STAD niet door een COALITIE bestuurd bestaand uit alle ZEVEN politieke partijen,
  die elk in wezen min of meer even veel- of even weinig inwoners vertegenwoordigen.

  Alle partijen hebben immers hun goede – en hun minder goede ideeën?

  Het is maar een VRAAG!

 3. Richard Kok

  Hoi Frans,
  Welke coalitie had jij in gedachten op basis van de uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen? Ikzelf ging wel uit van doorgang van huidige coalitie. Veel andere smaken waren er niet, mede gezien de persoonlijke verhoudingen van diverse raadsleden.

 4. Frans van der krul

  Richard,
  Had gehoopt, tegen eigenlijk wel beter weten in, smaken waren er genoeg, maar nu te veel van het zelfde beleid.
  Wie maakt hier nu het verschil?Dwang arbeid ligt op de loer!
  Veel mensen zonder betaalde arbeid zullen een bepaalde richting op worden geduwd, verdringing ligt op de loer!(veel gaat ten koste van oa de ZZPers in Doesburg)
  Er zal wederom weer veel gemeenschapsgeld worden gestoken naar het zoek van betaald werk dat er niet is!
  Kansloos beleid!

 5. Appie Schrader

  Ik ben blij verrast dat de partijen die in het coalitie zitting hadden naar alle waarschijnlijkheid doorgaan. Sterker dan voorheen, immers een zetel meer voor D66 en meer stemmen ook voor andere partijen in die coalitie, Stadspartij, PvdA. Dus alles bij alles een juiste beslissing. En van de zijlijn roepen dat het anders moet, maar niet aangeven hoe dan, wel daar schieten we ook niets mee op. Aan de slag zou ik zeggen. Nogmaals wens ik het toekomstige college, B e W en ambtenaren veel wijsheid en sterkte toe met het besturen van de stad, met al haar beslommeringen en uitdagingen waar ze ongetwijfeld mee geconfronteerd zullen worden.

 6. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  CDA had graag willen deelnemen aan de coalitievorming. Wat ons betreft een gemiste kans. Eigenlijk was voorafgaand aan de verkiezingen wel duidelijk dat de huidige coalitie dolgraag met elkaar verder wil. Best begrijpelijk maar of dit gezien de vraagstukken waar we als gemeente voor staan verstandig is zal de toekomst moeten uitwijzen. Nog een kleine tip voor de toekomstige coalitie: bij voorkeur drie wethouders en herverdeel de portefeuille sociaal domein over twee wethouders. Nu liggen de drie decentralisaties (eigenlijk vier) bij 1 wethouder. Een enorme taak en een enorme verantwoordelijkheid om dit bij 1 wethouder neer te leggen. Het zou niet verkeerd zijn om de portefeuille sociaal domein verdelen over twee wethouders. Wat de opmerking van Richard over de persoonlijke verhoudingen tussen verschillende raadslieden betreft: het is politiek en het gaat om zakelijke verhoudingen. Zakelijk wordt soms op het scherpst van de snede geacteerd, persoonlijk kunnen we in het algemeen redelijk goed door 1 deur. Het gaat natuurlijk wel ergens over. Kortom: andere coalitiesmaken waren/ zijn best mogelijk.

 7. Frans van der krul

  Over smaak valt niet te twisten, maar sommigen hebben geen smaak.
  Het zien gaat voor het zeggen zullen we maar zeggen!

 8. Richard Kok

  Hoi Rob,
  Voor de duidelijkheid zal ik concreter zijn; was het denkbaar dat Stadspartij en CDA samen in een coalitie zouden plaatsnemen, gezien de aanvaringen tussen jou en David van Sommeren het afgelopen jaar?

 9. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Richard,
  Dat was mogelijk geweest. Er zijn sterke overeenkomsten programmatechnisch gezien en op een aantal punten wellicht minder maar een compromis was niet uit te sluiten ( zoals dat meestal gaat bij coalitievorming). De aanvaringen waar jij hebt over hebt zijn echt zakelijk. Ik denk dat jouw beeldvorming ietwat bijgesteld moet worden.

 10. Nico van Zalen

  Ook ik heb Gosselink en Van Someren van de stadspartij vaak horen bekvechten in de raad. Ging vaker over een roze bril. Het is erg flauw om de man van deze site aan te vallen. Die Kok geef Doesburg een mooie site waar de politiek juist blij mee moet zijn. Hem niet aanvallen aub. Dit zal wel bij de politiek horen.

 11. Richard Kok

  Als lijdend voorwerp stel ik voor om een streep te zetten onder de fight between Rob en Nico. Dank voor jullie input. Nu weer over tot de orde van de dag; van vier naar drie wethouders in Doesburg?

 12. Frans van der Krul

  Kan het toch niet laten: Motivatie van voorgestelde coalitie lijkt vooral gelegen in de personen waarmee men graag wil samenwerken en niet de verkiezings- uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑