In kinderfilmhuis De Teil in het Meulenhuus in het centrum van Doesburg draait op zaterdag 9 april de speelfilm ‘Rafiki’. Deze Nederlands gesproken speelfilm begint om 14.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.


De tekenfilm gaat over drie vriendinnen; Julie, Mette en Naisha die zich samen amuseren in de sneeuw. Op een dag zijn Naisha en haar moeder spoorloos verdwenen. Naisha en haar moeder zijn op de vlucht voor de politie omdat ze geen verblijfsvergunning kregen. De vader van Julie is politieagent en de vriendinnen Julie en Mette zijn bang dat hij het adres ontdekt.


De vriendinnen willen willen hun vriendin Naisha opsporen en hun waarschuwen. De zoektocht is niet zonder gevaar. Zullen ze op tijd komen om Naisha te redden? Een verhaal over vriendschap en over de moed om je verantwoordelijkheid te nemen.


De film op 9 april begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. In de pauze krijgen de kinderen limonade en een versnapering. Op youtube is de trailer van de film te zien.


Kinderfilmhuis De Teil maakt onderdeel uit van vereniging Het Badhuis. Bij de Teil en Het Badhuis werken vrijwilligers die iedere tweede zaterdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus, een kinderfilm verzorgen. De laatste voorstelling van het seizoen is meestal een kindertheatervoorstelling.