Het historische vrachtschip Knapzak vaart nog tot eind september over de Oude IJssel tussen Doesburg en Doetinchem. Het gaat om een twee uur durende vaartocht waarbij het prima mogelijk is om de heenweg de boot te pakken en terug te fietsen met de meegenomen fiets. In samenwerking met VVV Doetinchem gooit Knapzak deze zomer de trossen los en tuft over de prachtige Oude IJssel tussen Doetinchem en Doesburg. Meevaren van Doetinchem naar Doesburg en terugfietsen of -wandelen –bijvoorbeeld- langs de Oude IJssel is prima mogelijk.


De fietsen kunnen voor 3.50 euro mee aan boord. Ook is het mogelijk om Knapzak als groep te huren. Bij arrangementen en catering werkt Knapzak onder meer samen met Thee of ’t Ander in Laag-keppel.


VVV Doetinchem verzorgt de boekingen van Knapzak. De kosten voor een enkele vaartocht zijn 11,50 euro per persoon. Kinderen van vier tot twaalf jaar betalen 6,50 euro. Een retourvaartocht kost 18,50 per persoon (kinderen 4-12 jaar 11,50 euro). De knapzak vertrekt op woensdag en zaterdag om 13.00 uur uit Doesburg. En om 16.15 uur vanuit Doetinchem.


Zie ook:
Historisch vrachtschip knapzak vaart weer uit