Op zondag 28 augustus is de tweede en laatste Muzikale Stadswandeling in Doesburg deze zomer. Onder leiding van een deskundige stadsgids wordt een wandeling gemaakt door het centrum van Doesburg waarbij onder andere ingegaan wordt op het carillon. De beiaardier speelt een concert en voor de sportieve liefhebber is er de mogelijkheid om de Martinikerk te beklimmen. De Muzikale Stadswandelingen Doesburg is een initiatief van Stichting Doesburg Carillon en de Stichting Doesburgse Muziekcultuur. De eerste van de twee muzikale wandelingen vond plaats op 17 juli. Op 28 augustus is er weer een stadswandeling.


Doel van de wandeling is de deelnemers te laten genieten van het cultureel erfgoed dat Doesburgs rijke verleden heeft nagelaten. Het programma begint bij het stadhuis waarbij ingegaan wordt op de geschiedenis van het carillon. Daarbij is direct contact met de beiaardier in de toren zodat deze met klokkenklanken het verhaal kan illustreren.


Vervolgens neemt de stadsgids de deelnemers mee op ontdekkingstocht door de oude binnenstad. De wandeling eindigt in de Martinikerk waarbij een toelichting wordt gegeven op de aanwezige kerkorgels. Voor wie dan nog zin en energie heeft, krijgt de mogelijkheid om de carillonklokken in de toren te bezichtigen.


De muzikale stadswandeling op 28 augustus is te reserveren via VVV Doesburg. Voor het arrangement moet een middag voor worden uitgetrokken en kost negen euro per persoon. Dat is inclusief koffie of thee.