Zaterdag 20 augustus biedt 0313 in Doesburg een podium voor de cd-release van de hiphoppers Commi & DeLuxe. Maar liefst 12 zelf geschreven nummers staan er op deze eerste cd van het duo: Het Vooruitzicht. Tijdens een avond vol muziek presenteren Brendan en Luuk hun cd. Brendan (17) en Luuk (21) zijn geboren en getogen Doesburgers en vinden het niet meer dan logisch dat 0313 de plek is waar ze hun cd-release doen. Als het hiphopduo Commi & DeLuxe staan ze zelf op de planken, maar er valt die avond nog veel meer te beleven.


Brendan legde het eerste contact met de jongerenwerker(s) van 0313; in eerste instantie kwam hij bij jongerenwerker Marco Betman met een ruw idee. Het werd serieus toen hij ook met coördinator Jan-Willem Klink van 0313 in gesprek ging. Van het een komt het ander en nu is er een mooi programma samengesteld.


Het is een vol en buitengewoon gevarieerd programma voor zaterdagavond 20 augustus. Om 21.00 uur gaan de deuren open en kan iedereen gratis naar binnen. Vanaf 21.30 is er non-stop muziek.


Maar liefst vier rappers: Jentol, Era, Sikie en Dimma (bekend van de Arnhemse Prikko City) laten hun kunsten zien en horen. DJ Ridvan muziekt de avond aan elkaar. Om 23.15 is het dan tijd voor de hoofdact: Commi en DeLuxe. Even na middernacht vindt de officiële release van de cd plaats en natuurlijk is hij dan ook meteen te koop (met handtekening). DJ Ridvan draait vervolgens nog lekker een tijdje door.


‘Een dikke vette avond’, dat verwachten de heren Commi en DeLuxe zelf van de avond. De zaal komt vol, daarvan zijn ze overtuigd. Ze schrijven hun teksten over dagelijkse dingen, dingen die ‘gewoon’ op hun pad komen.


‘Nee, er zit geen boodschap in die we de luisteraars mee willen geven, we maken gewoon wat we leuk vinden’, leggen ze uit. ‘We hoeven de wereld niet te veranderen, we hebben er gewoon lol in om met woorden bezig te zijn.’


Brendan is al een jaar of zeven bezig, Luuk schrijft al wel een tijdje teksten, maar is het afgelopen half jaar echt met de cd bezig geweest. Ze hebben heel bewust gekozen voor 0313 voor de release van de cd. ‘Het moet gewoon in Doesburg, dat is home-own, en dan is 0313 echt wel de beste plek! Het dak gaat eraf de 20e, dat beloven we!’