Sportclub Doesburg heeft vanaf 24 september vier sessies lang een KNVB-coach over de vloer voor het scholen van de trainers van de F- en E-pupillenteams. Doel van de cursus is om de trainers bij te spijkeren over de speciale aanpak die noodzakelijk is voor jeugdvoetballers in F en E-teams.

 

‘Onze jeugdafdeling blijft maar groeien en al deze kinderen hebben het recht om getraind te worden door trainers met een juiste  basisopleiding. Oud voetballers, ouders lijkt het geweldig om E&F-pupillen te trainen, of trainen nu al regelmatig met de aanstormende talenten op het trainingsveld. Maar het trainen van E&F-pupillen vereist een speciale aanpak’, aldus Christiaan Bruins namens Sportclub Doesburg.

 

De cursus bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestaat uit vier bijeenkomsten van elk 3 uur met zelfstudie/huiswerkopdracht. Aan het begin van de opleiding vinden drie bijeenkomsten plaats. Vervolgens doet de trainer ervaring op in de praktijk. De vierde bijeenkomst staat in het teken van de opgedane ervaring.

 

Vanuit Sportclub Doesburg zullen Mitchell Wichers, Guido Steintjes, Pieter v/d Starre, Etienne Neervoort, Jeroen Damen, Ralph Hartgers, Kevin Dekker, Joost de Wolf, Stefan Duindam, Jos Otten, Sezgin Ayan, Pedro van s’ Gravemade, Patrick Voskamp, Fabian van der Beek en Arjan Wieskamp deze cursus volgen.