Koenen, de Echte Bakker met winkels in Doesburg, Westervoort, Duiven en Steenderen heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De Bakkers van Echte Bakker Koenen reageren opgetogen. ‘Dit is de eerste keer dat we meedoen en meteen halen we de hoofdprijs.


We zijn er trots op.’ De tweede plaats gaat naar Echte Bakker Ten Veen uit Eerbeek die via Twitter zijn felicitaties aan Koenen al overbracht. Thijs Koolen, De Echte Bakker uit Ell sleept de derde prijs in de wacht.


Alle Echte Bakkers van Nederland konden de afgelopen weken hun paasbroden aan twee keurmeesters voorleggen. Elk brood werd beoordeeld op verschillende onderdelen zoals kleur, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak.


Chris Scholtens, GildeMeester van het Echte Bakkersgilde en Wietse Schiere, Baktechnisch Adviseur van Koopmans Meel waren vooral enthousiast over vliesdunne korst en mooie kleur van het paasbrood van Koenen.


Scholtens: ‘Dit brood sprong er meteen uit door zijn mooie kleur, het model en de afwerking. Het is heel knap om een brood met dit model goed te bakken met een dun korstje’.