Koggeschip in juli naar Doesburg vanwege Doesburg777

In het weekeinde van 10, 11 en 12 juli 2015 schenkt Doesburg 777 aandacht aan de geschiedenis van Doesburg als Hanzestad. Dit gebeurt tijdens het Hanze Waterkantfestival, onder andere door het 14e eeuwse Hanze Koggeschip uit Kampen een lang weekend naar Doesburg te halen.

 

Dit Koggeschip is een historische reconstructie van een nieuw type schip uit 1336, dat door de Hanze werd geïntroduceerd voor het vervoeren van grote hoeveelheden vracht. Tussen 1200 en 1450 was dit type schip uiterst succesvol. Tijdens het festival zijn op de kade van Doesburg gedurende het gehele weekend activiteiten gepland.

 

Zo arriveert het Koggeschip op vrijdag 10 juli samen met andere oude schepen in een parade over de IJssel en onthult stadsdichter Jan Vijn één van de muurgedichten, bij de Oude Loods. Op zaterdag 11 en zondag 12 juli is tussen 11.00 en 17.00 uur op de kade een markt met streekproducten en creatieve producten. Ook zijn er oude ambachten te bewonderen. De festiviteiten worden opgeluisterd met zang en dans van muzikanten uit de regio.

 

Doesburg viert vanaf 19 september 2014 een jaar lang dat het 777 jaar stadsrechten heeft. De Stichting Doesburg 777 faciliteert en begeleidt initiatieven om dat feit feestelijk te vieren. De Stichting is bereikbaar via het emailadres info@doesburg777.nl, en op www.doesburg777.nl.

koggeschip kampen

1 reactie

  1. Corrien Olijdam

    Lijkt mij geweldig! Wat een imposant schip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑