Heeft u de poster met de Martinikerk al gezien van  Expeditie Doesburg777? En de aankondigingen voor de Grote Doesburg777 Verwendag; de Sportclub Doesburg777 Sportquiz; de 777Smaakparade, de 777 Ubbink Challenge en het 777Waterkantfestival? Elke maand is er wel iets te doen in het kader van Doesburg777.

 

Actueel is ook het project om zeven muurgedichten in Doesburg te realiseren. Het eerste (raadselachtige) muurgedicht is onlangs geschilderd door  kunstenares Afke Kerkhoven, toegelicht door stadsdichter Jan Vijn en onthuld door wethouder Ellen Mulder. Voor het realiseren van de zes overige muurgedichten wordt een actie met crowdfunding voorbereid, waarbij elke Doesburger voor 7 Euro een stukje muurgedicht kan adopteren. Dat wordt gepland voor het voorjaar als het een beetje warmer is om te schilderen.

 

Wat gebeurt er verder nog in de komende twee maanden?

 

Op 6 maart: De Grote Doesburg777 Verwendag

Er is een Lokaal Team in het leven geroepen samengesteld uit Doesburgers werkzaam in de zorg onder leiding van  Brilliant, de organisatie die de projectleiding voor haar rekening neemt. Dit Lokale Team bereidt de Grote Verwendag voor. Deze dag is gericht op de oudste bewoners en een aantal andere kwetsbare groepen in Doesburg, die niet zo gemakkelijk naar de andere festiviteiten van Doesburg777 kunnen gaan. Daarom gaan wij naar hen toe. Momenteel worden enige tientallen vrijwilligers in een aantal workshops  getraind om op 6 maart verwen-activiteiten te ondernemen. De vrijwilligers vormen een bont gezelschap van Doesburgers, waaronder ook medewerkers en vrijwilligers van Attent; de thuiszorg; leden van de Rotary; kunstenaars; vrijwilligers van de Buurtacademie en individuele aanmeldingen. Er worden verhalen verteld, een speciaal voor deze dag ontworpen Hanzehapje uitgedeeld; muziek gemaakt (er komt zelfs een doedelzakspeler); handen en voeten gemasseerd; de complimentenservice wordt actief etc etc.

Aan het eind van de dag komen de vrijwilligers bijeen in de Gasthuiskerk voor het uitwisselen van ervaringen, met als beloning aan het eind van de dag een flitsend concert van het bekende 45 koppige Riciotti ensemble uit Amsterdam.

 

Op 13 maart: De Sportclub Doesburg777 Sportquiz

Samen met Sportclub Doesburg organiseren we de Sportclub Doesburg 777 Sportquiz. Er zijn 77 vragen over verschillende sporten met een aantrekkelijke hoofdprijs.

 

Op 12 april: De 777Smaakparade

Een groep Doesburgse ondernemers (ZON) bereidt een multicultureel eetfestijn voor met internationale gerechten, te serveren op het Roggepleintje. Een recente succesvolle 777veiling van “evenementen” in het restaurant De Liefde heeft de bekostiging hiervan veiliggesteld. 20 “koks” bieden hun favoriete gerechten aan; er is muziek en er wordt gestreden om de lekkerste Doesburgse appeltaart.

 

Volgende blog meer over de andere evenementen. U ziet, het is lekker druk.