Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra uit Doesburg en fietsenfabrikant Koninklijke Gazelle uit Dieren zijn een nieuw samenwerkingsverband overeengekomen voor een periode van 5 jaar. Rotra verzorgt al vanaf 2005 de distributie voor Gazelle vanuit een volledig geautomatiseerd fietsenmagazijn bij Rotra’s vestiging in Doesburg. Beide partijen zijn verheugd over de voortzetting van de samenwerking en hebben de overtuiging maximaal te blijven profiteren van elkaars expertise en mogelijkheden en daarmee in staat optimaal te anticiperen op voorzienbare toekomstige ontwikkelingen in de markt.

 

Ruim 10 jaar geleden besloot Gazelle op zoek te gaan naar een logistiek dienstverlener die bereid was te investeren in een langdurig partnership met als doel kosten te reduceren en kwaliteit te optimaliseren en vond hierin Rotra. Rotra was bereid te investeren in de ontwikkeling van een ultramodern Warehouse met een intelligent systeem voor geautomatiseerde opslag en transport van fietsen. Met minimale handling worden maximale kwaliteit en uitlevergraad behaald. Het hart van dit ABW (Automatic Bicycle Warehouse) wordt daarbij gevormd door een fluisterstil hangbaansysteem.

 

Tevens is geïnvesteerd in optimalisatie van de informatievoorziening met de opzet van diverse interfaces tussen Rotra en Gazelle. Dankzij dit innovatieve concept zijn gestelde doelstellingen bewerkstelligd en is dit aanleiding geweest het initiële contract van 10 jaar met 5 jaar te verlengen.
photo-410