Het Saxofoonkwartet Prossimità treedt op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 1 maart. De concerten beginnen om 13.30 en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer een half uur. Het ‘Saxofoonkwartet Prossimità’ bestaat uit Martina Stückler, Oostenrijk – Sopraansaxofoon, Jos Baggermans, Nederland – Altsaxofoon, Julian Teltenkötter, Duitsland – Tenorsaxofoon en Miguel Ángel Muñoz Béjar, Spanje – Baritonsaxofoon.

 

Het Prossimità saxofoonkwartet is opgericht in 2013 door bovengenoemde vier studenten van Johan van der Linden, docent aan het ArtEZ- conservatorium van Zwolle. Deze 4 saxofonisten, elk afkomstig uit een ander deel van Europa, zijn ondanks de verschillende plaatsen waarin ze zijn opgegroeid, toch nauw met elkaar verbonden door middel van muziek. Hieruit is de naam ‘Prossimità’ ontstaan, wat nabijheid betekent.  Dit jonge kwartet verzorgt regelmatig concerten in Nederland en daarbuiten, waarbij ze elke keer weer hun grenzen proberen te verleggen.

 

De eerste twee werken die zullen klinken zijn voor saxofoonkwartet bewerkt, behalve het laatste stuk van J. Français dat wel origineel voor saxofoonkwartet is gecomponeerd. De Holberg Suite van Grieg werd oorspronkelijk voor piano solo geschreven. Het bestaat uit een Prelude met daarna 4 dansen. Het is een typisch Neo-klassiek werk van hem, vergelijkbaar met de bekende Peer Gynt Suite. Met de Gaguenardise uit de Petit quatuor pour saxophones, wordt het concert feestelijk afgesloten.

 

 Programma:

* Georg F. Händel            – In den angenehmen Büschen

* Edward Grieg                  – Holberg Suite, opus 40

* Jean Français                  – Gaguenardise uit Petit quatuor pour saxophones

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoonnummer: 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl.

Saxofoonkwartet Prossimità