Het kookgezelschap van Table d’Hôtes Doesburg houdt op 14 maart een kookavond waarbij het thema ‘New York’ is. Drie bevriende amateurskoks uit Doesburg maken dan een compleet viergangenmenu waarbij maximaal 20 gasten kunnen aanschuiven.

 

‘Hou jij van goed eten en dito gezelschap? Dan is Table d’Hôtes Doesburg oftewel de gastentafel misschien iets voor jou. Op 14 maart koken Doesburgers voor Doesburgers en iedereen ver daarbuiten. In een voormalige bakkerij eten we met maximaal twintig mensen aan een lange tafel’, aldus een van de initiatiefnemers, Henk Westra.

 

Westra vervolgt: ‘Ditmaal toveren we fastfood tot slowfood, wordt New York onze home kitchen en is Haute Frituur onze mantra. Hou je van goed eten en dito gezelschap? Be our guest!’.

 

Table d’hôtes betekent letterlijk gastentafel. Het begrip komt niet voor niets uit het Frans waar het gebruikelijk is voor eigenaren van B&B’s of chambres d’hôtes om hun gasten ook een maaltijd aan te bieden. Meestal gaat het om gerechten uit de streekkeuken. Gasten die overnachten of uit de omgeving komen schuiven gezamenlijk aan tafel.

 

Bij table d’hôtes Doesburg bereiden drie bevriende amateurkoks een viergangenmenu voor €29,25. Centraal staat iedere keer een internationale kok. Doesburgers, maar ook gasten uit de hele wereld die toevallig het hanzestadje aandoen, zijn van harte uitgenodigd.