Gasthuis du Soleil houdt op 12 september een workshop Indonesisch koken. Eigenaar Rene van Doornum maakt met gasten van de kookworkshop klassieke en hedendaagse gerechten uit de Indonesische keuken.

Tijdens de workshop spelen de informele sfeer en de gezelligheid zoals altijd een grote rol, laat Van Doornum, zelf van Indonesische komaf, weten in zijn nieuwsbrief. ‘Samen maken we een heerlijke rijsttafel in buffetvorm, die we ook samen zullen verorberen’.

Van Doornum: ‘Met mijn Indisch-Nederlandse achtergrond kom ik uit een rijke cultuur waarin lekker en uitgebreid eten centraal staat. Deze eeuwenoude traditie is vanaf mijn prille jeugd door mijn moeder, omaatjes en tantes op mij overgedragen. Als jong ventje keek ik altijd ademloos toe hoe zij kunstig de vele Indonesische gerechten klaarmaakten in hun kleine keukentjes. De liefde en toewijding waarmee deze keukenprinsessen kookten maakte diepe indruk op mij. Hun kookkunsten en hun pure ambachtelijkheid is voor mij tot op de dag van vandaag nog steeds een onuitputbare bron van inspiratie’.

De kookworkshop duurt 3 uur en wordt aangeboden voor het speciale tarief van 55 euro per persoon (normaal 62,50 euro). Dit is inclusief alle ingrediënten, hapje vooraf, afwas en eindschoonmaak. Een drankenarrangement kost 13,50 euro per persoon en bestaat uit fris, bier, huiswijnen en koffie of thee na afloop. Het minimum aantal deelnemers van deze workshop is 12 personen.

Gasthuis du Soleil is gevestigd in een fraai herenhuis in de Gasthuisstraat 8 in Doesburg. Reserveren voor de kookworkshop kan door een mail te sturen naar info@dusoleildoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.