Het nieuwe concertseizoen start bij Podium Acanthus in Doesburg op 2 september met het jonge saxofoonkwartet ‘Lunette’, bestaande uit Puck van der Hoeven, Mairika Barbier, Hanneke Veldhuizen en Daphne Wesseling. Allen studeren zij aan het Conservatorium ArtEZ te Zwolle.

Het Lunette Saxofoonkwartet is een bruisend kwartet met een afwisselend repertoire. Met hun spel nemen zij de luisteraar mee naar de verhalende muziek van verschillende beroemde componisten.

Het kwartet is in vijf woorden te typeren: muzikaal, gepassioneerd, jong, energiek en getalenteerd. Voor 2 september a.s. hebben zij twee verschillende programma’s samengesteld.

Om 13.30 uur klinkt

G.F. Händel, arr. J. vd Linden                   Entry of the Queen of Sheba

  1. Lago Ciudades
  2. Piazzolla, arr. C. Viorpy Histoire du Tango

Om 15.00 uur

  1. Bernstein, arr. J. vd Linden Overture to Candide
  2. Turina, arr. M. Muñoz Bejár La oracion del torrero
  3. Shostakovich, arr. P. vd Hoeven Prelude & Fuga, op 87
  4. Piazzolla, arr. J. vd Linden  Adios nonino

Beide concerten duren ongeveer 30 minuten. Tijdens de concerten geen inloop. Podium Acanthus is gevestigd aan de Koepoortstraat 20 in de binnenstad.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.