Koperkwintet ‘Fair Koper’ treedt op zondagmiddag 7 februari twee keer op bij Podium Acanthus in Doesburg. De concerten beginnen om 13.30 uur en om 15.00 uur. Het concert duurt ongeveer 30 minuten.

‘Fair Koper’, het koperkwintet van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, is een jong ensemble dat in 2015 is opgericht. Het kwintet bestaat uit musici uit Spanje, Letland en Nederland, met hun roots in Nederland.

Het Kwintet bestaat uit: Mechthild Drop en Mārcis Runka (beiden trompet), Román Sánchez Alonso (trombone), Jenneke de Jonge (hoorn) en Alberto Pérez Jurado (tuba).

Fair Koper is een veelzijdig ensemble, dat zich niet aan één muziekstijl bindt. Het uitgangspunt is om een gevarieerd en origineel programma te kunnen brengen. Zo spelen ze naast klassieke muziek ook filmmuziek, en maken ze hun eigen arrangementen van o.a. Spaanse werken.

De klank van het koperkwintet is verrassend mild, mede door de instrumenten trombone, hoorn en tuba.

Het programma dat het kwintet brengt is zeer afwisselend. Van vroege Barok tot hedendaagse filmmuziek. Natuurlijk zijn een aantal werken gearrangeerd voor koperkwintet. De muziek van Malcolm Arnold werd beroemd door de muziek die hij componeerde bij de succesvolle film ‘The Bridge on the River Kwai’. Dave Perrottet daarentegen componeerde juist veel voor koperblazers en natuurlijk ook de Blues.

Uit een totaal andere tijd komt de muziek van Samuel Scheidt. De gearrangeerde composities van deze componist uit de vroege Barok lenen zich uitstekend voor koperkwintet. Ook de compositie van Irving Berlin krijgt een speciale plek in het programma. De in Rusland geboren Irving emigreerde met zijn familie naar Amerika. Daar maakte hij kennis met de ragtime. In dat genre schreef hij een enorm oeuvre aan liedjes, mede ook om te kunnen overleven. De tango’s van Piazzolla behoeven geen verdere uitleg.

Programma zondag 7 februari 2016 met ‘Fair Koper’.

Werken van:

* Malcolm Arnold

* Dave Perrottet

* Astor Piazzolla

* Samuel Scheidt

* Irving Berlin

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.