GroenLinks Doesburg wil lage rente op energiebesparende investeringen voor inwoners

GroenLinks Doesburg wil dat de gemeente Doesburg woningeigenaren en verenigingen tegemoet komt bij de financiering van woningisolatie of bij het plaatsen van zonnepanelen. GroenLinks denkt aan het aanbieden van een rente van 1 procent.

Volgens de oppositiepartij willen veel woningeigenaren hun huis duurzamer maken door bijvoorbeeld het toepassen van isolatie of het plaatsen van zonnepanelen, maar vormt de hoge investering een struikelblok.

‘Die hoge investering verdient zich natuurlijk weer terug, maar geld uitgeven dat je pas over enkele jaren terug ziet, blijft moeilijk’, aldus Kees van Immerzeel namens GroenLinks.

Van Immerzeel vervolgt: ‘Met het oog hierop stelt GroenLinks Doesburg voor dat de gemeente Doesburg woningeigenaren en verenigingen in staat stelt om tegen een zeer lage rente, denk aan 1 procent, geld te lenen voor het nemen van energiebesparende maatregelen’.

Volgens de voorman van GroenLinks Doesburg kan de gemeente dit zonder veel inspanningen doen door gebruik te maken van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. GroenLinks Doesburg denkt verder dat met de stimuleringslening energie het gemeentelijke project ‘Samen energie besparen in Doesburg’ versterkt kan worden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

 

4 reacties

 1. Joost Koning

  Voor 50 tot 200 Eur per jaar meer (verschil 1% vs 2,2% op het te lenen bedrag) hebben we via onze landelijke overheid een passende oplossing voor woningeigenaar of vereniging.

  https://ikinvesteerslim.nl/

  Waarom wachten op het voorstel van Groenlinks?

 2. Frans van der Krul

  Waarom gaat Groenlinks niet eens zorgen dat huurwoningen van zonnecellen worden voorzien, waarom altijd maar weer de eigenaren, spreek als politiek de WIJ eens aan op hun verantwoordelijkheid en voorbeeld functie.

 3. Kees van Immerzeel

  Frans, GroenLinks heeft er bij het college herhaaldelijk op aangedrongen werk te maken van de verduurzaming van huurwoningen. Het ziet ernaar uit dat het college daar gehoor aan gaat geven in de nog te presenteren structuurvisie en de investeringsagenda. Uiteraard zal bij de verduurzaming van de huurwoningen Woonservice IJsselland de hoofdrol vervullen.

 4. Theo Houkes

  Beste Kees van Immerzeel die moet je erbij halen ja de woningbouw dan komt het wel goed ha ha ha dat gaat nog wel effe duren die moeten eerst berekenen of de huur dan niet ophoog moet.
  Als er niks aan te verdienen valt kun je het letterlijk schudden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑