Kunst in Beeld (17): Afke Kerkhoven & Arvid Ehlert

Doesburg heeft een pop-up galerie. Ko zijn Kunstof in de Roggestraat in Doesburg bestaat zo lang het pand te koop staat. Roergangers zijn Afke Kerkhoven en Arvid Ehlert. Weliswaar geen lid van de Culturele Zondag Doesburg, maar wel open. Daarom deze keer in Kunst in Beeld een portret van de roergangers achter Ko zijn Kunstof.


Wat is er bijzonder aan uw galerie/atelier?

Ko zijn Kunstof is een pop-up galerie, we bestaan zolang het pand te koop staat. De kracht is diversiteit, kunstenaars met zeer uiteenlopend werk, voor ieder wat wils. Onbekende talenten, kunstenaars met vernieuwende ideeën, bijzondere materialen en liefde voor Doesburg. Vooral kunstenaars die zelf geen plek hebben om hun werk te exposeren en te verkopen. Bovendien wordt u bij Ko zijn Kunstof persoonlijk ontvangen door één of meer van de kunstenaars.
De naam spreekt ook tot de verbeelding, maar Ko bestaat niet. Ko zijn Kunstof is gevestigd in een oud pand in het monumentale Roggestraatje met moderne kunststof kozijnen. Bijzonder is ook de dubbele entree, voorzijde Roggestraat en achterzijde aan de Markt en de opvallende rode gevel.


Welke expositie/collectie is er nu te zien?
Een doorlopende foto-expositie van onszelf, met kleurrijke abstracten en Doesburgse fotokunst. Daarnaast tekeningen met bijzondere zelfgemaakte lijsten, schilderijen en objecten van Vinaigrettekunst. Collages, glaswerk, viltkunst (laatste weekend, met zondag een workshop) en sieraden door diverse kunstenaars uit allerlei disciplines.Hoe belangrijk is kunst voor Doesburg?
Doesburg inspireert tot het maken van Kunst. Dat geldt voor ons en horen wij regelmatig om ons heen. Het authentieke karakter van Doesburg heeft Afke zelfs geïnspireerd tot het maken van een bijzondere kalender met huisnummerbordjes. Kunst en Doesburg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, getuige de vele galeries. Daardoor hebben kunst en Doesburg samen, het toerisme én de Doesburger veel te bieden, met als maandelijks hoogtepunt de Culturele Zondag.


Hoe kunst minded is de Doesburger?
Veel Doesburgers wonen hier vanwege het authentieke karakter, maar zeker ook vanwege de kunstenaarsgeest. Regelmatig spreken we mensen die om deze reden naar Doesburg zijn verhuisd, zoals wij zelf bijna twee jaar geleden ook hebben gedaan.


Waar kennen we Arvid Ehlert & Afke Kerkhoven nog meer van?

Samen organiseerden wij vorig jaar het cultureel evenement ‘Fotomagica & Waterpracht’ rondom onze eigen foto-expositie in het voormalige Fotograficamuseum. Door de aansluitende foto-puzzel-route in de binnenstad, leerden ook Doesburgers ons werk kennen buiten de expositie. De route werd een groot succes, de foto’s hiervan hebben we als kaartenreeks uitgebracht, deze zijn o.a. bij ons te koop. Wilt u nog een glimp van het evenement beleven, kijk op expodoesburg.nl.
Bij de Hanzefeesten zien Doesburgers ons ook in kostuum, daarnaast is Arvid operateur bij het filmhuis en verzorgt hij de belichting bij het Doesburgs Cabaret.


Vertel nog eens iets verrassend over uzelf.
Ik, Afke, verdiep me al jaren in kleurologie, numerologie en astrologie. Ik ben gefascineerd door de eigenschappen van de mens en met name wat mensen persoonlijk en uniek maakt. Zo kan ik aan de hand van uw naam en geboortedatum meer vertellen over uw kwaliteiten via kleureigenschappen.


Ik, Arvid, ben een liefhebber van kunst in het algemeen en muziek in het bijzonder. Voor Pink Floyd en Mahler mag je mij wakker maken en ik ben fan van Het Gelders Orkest. Zelf speel ik hobo en wil me in de toekomst inzetten om in Doesburg een orkest te realiseren.


Ko zijn Kunst
Roggestraat 21
Doesburg


Fotografie: Joost de Wolf / JdW Fotografie uit Doesburg

2 reacties

  1. Debby

    Zo, dat is een leuk uitgebreid stukje geschreven over jullie passies.. Thanx for sharing !

  2. Rob EHLERT

    Het is heel fijn om te zien dat jonge mensen hun weg in Doesburg en in de kunst vinden. Vanuit Frankrijk kunnen we niet zo vaak komen, maar ook wij voelen ons in de sfeer van Doesburg zeker thuis (ik waarschijnlijk ook vanwege mijn bouwkundige achtergrond en grote interesse in bouwkunst). Maar ook de kontakten met bewoners van de binnenstad zijn zeer positief. Gelukkig konden we vorig jaar de tentoonstelling Fotomagica en Waterpracht bezoeken. Dus we weten dat er grote kwaliteit in jullie werk zit. Ga zo door met jullie kunst en werk in Doesburg. Ook de andere kunstenaars (zoals tijdens het concert bij de tentoonst.)hebben op mij een grote indruk gemaakt. Kolossaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑