Kunst in Beeld (19): Rob Bakker

De misschien wel meest opvallende deur van Doesburg. Achter opvallende bronzen entreedeuren in de Kloosterstraat herbergt galerie De Kloosterput. Gerund door Rob Bakker, zoon van de in het buitenland wereldberoemde kunstenaar Jitse Bakker, en sinds juni 2011 gastheer van De Kloosterput. Hoogste tijd voor een nadere kennismaking. Daarom deze keer in Kunst in Beeld tijd voor Rob Bakker.Wat er zo bijzonder uw galerie?
Bijzonder aan galerie kloosterput vind ik met name de bronzen entreedeuren, al merk ik wel dat sommige mensen het helemaal niks vinden maar dat is mogelijk nog interessanter, want opvallend zijn ze zeker. En dat de deuren zijn gemaakt door mijn vader, wiens werken reeds in vele Nederlandse steden te vinden zijn, alsook in een aantal wereldsteden, vervult mij met trots. Dat galerie Kloosterput gevestigd is in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis, en wellicht het enige pand waar een inpandige middeleeuwse waterput te vinden is die vrij toegankelijk is voor bezichtiging, maken het een unieke en bijzondere ervaring en een bezoek waardig.


Welke expositie/collectie is er nu te zien?
Als vaste collectie zijn er diverse werken van Jits Bakker te bewonderen, waaronder bronzen, schilderijen, zeefdrukken en zilveren sieraden. Ook zijn er regelmatig gastexposities zoals momenteel schilderijen van Tibo van de Zandt.


Hoe belangrijk is kunst voor Doesburg?
Ik denk dat kunst belangrijker voor Doesburg is dan menigeen beseft. Juist in zo’n pittoresk stadje als Doesburg zou de regionale én landelijke aanzuiging groter en betekenisvoller kunnen zijn dan dat nu helaas het geval is.


Hoe kunst minded is de Doesburger?
Daar wij ieder weekend open zijn, merk ik dat de bezoekers meestal mensen van buiten de stadsgrenzen zijn. Tijdens de culturele zondag is dat enigszins anders, maar over het algemeen zou het geen kwaad kunnen als de gemiddelde Doesburger eens wat vaker ’n rondje zou maken teneinde te beseffen hoeveel kunst Doesburg eigenlijk rijk is.


Waar kennen we Rob Bakker nog meer van?
Als hobby’s doe ik aan wielrennen, muziek maken (drums en percussie), paardrijden (IJslandse paarden)


Vertel nog eens iets verrassend over uzelf.
Als gastheer van galerie kloosterput mag ik eenieder sinds juni 2011 ook van harte welkom heten onder het genot van ’n kopje koffie, thee, fris al dan of niet met ’n lekker stuk gebak. Dit is mogelijk door mijn ruime horeca ervaring, de vereiste diploma’s alsook het feit dat er horecabestemming op het pand rust. Tevens faciliteren wij onze ruimte voor besloten feesten, en culturele voorstellingen.Galerie Kloosterput
Kloosterstraat 1
6981 CC Doesburg
www.kloosterput.nlFotografie: Joost de Wolf / JdW Fotografie uit Doesburg


1 reactie

  1. Bregje Hoed

    Hallo,

    Momenteel is er een tentoonstelling van een fotograaf in de Kloosterput die ik graag zou willen zien. Helaas kan ik niet op de website van de Kloosterput komen zonder wachtwoord. Kan iemand mij vertellen wanneer het atelier open is? Bij voorbaat dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑