Doesburg verzoekt Presikhaaf tot heroverwegen ontslagen

De gemeenteraad van Doesburg verzoekt arbeidsontwikkelbedrijf Presikhaaf Bedrijven de geplande ontslagen van 92 SW-ers niet door te laten gaan en hun tijdelijke contracten om te zetten in vaste dienstverbanden. Een gezamenlijke motie van PvdA, SP en D66 haalde het met een minimale meerderheid van één stem.


Donderdagavond 31 mei werd een motie hierover in stemming gebracht. De PvdA, SP, GroenLinks en D66, samen goed voor 8 stemmen, stemden voor. Zeven stemmers (Stadspartij, VVD en CDA) zagen weinig tot niets in de motie.


Volgens raadslid Rudie Oorlog van de Stadspartij kan de motie niet worden ondersteund omdat de gemeente eenvoudigweg niet op de stoel van de directie van Presikhaaf Bedrijven kan zitten.


Fractievoorzitter Petra Senhorst van de SP stelt dat de motie een advies is tot heroverweging en daardoor steun behoeft. ‘Met de val van het kabinet is er een nieuwe werkelijkheid. Dus lijkt het me logisch om de tijdelijke contracten om te zetten in vast dienstverband’.


Ellen Mulder-Metselaar van de VVD liet weten dat het niet alleen door de wet en ‘Den Haag’ komt dat er bij Presikhaaf problemen zijn. Mulder-Metselaar: ‘Presikhaaf Bedrijven heeft al jaren een financieel probleem. Ze hebben in goede tijden onvoldoende buffer opgebouwd. Wij hebben de last van hun financiële huishouding’.


Zie ook:
PvdA start petitie tegen ontslagen bij Presikhaaf Bedrijven

4 reacties

 1. wil hoogstraaten

  Deze motie met een hoog menselijk en sociaal gehalte is gelukkig door de Raad aangenomen en het college zal zich derhalve tot Presikhaaf wenden.

  Er werd door enige tegenstemmers in de raad gesuggereerd dat wij als (mede) indieners op de stoel van de Presikhaaf directie zouden willen gaan zitten.
  Dat is een volstrekt onjuiste opstelling. Wij hebben met klem aangegeven ons uitsluitend en alleen te willen inzetten voor 92 heel kwetsbare mensen die op basis van technische argumenten buiten de boot dreigen te vallen. Nieuwe sociale en integratie kansen zit er er voor deze mensen niet in gezien de opstelling van de huidige regeringspartijen.

  Dan nemen wij, D66-PvdA en SP onze verantwoording als raadsleden.

  Wanneer de tegenstemmers dan met droge ogen aangeven dat ze wél te doen hebt met deze kwetsbare mensen maar even zo vrolijk op louter technische gronden weigeren een verzoek te richten aan de Presikhaaf leiding om deze mensen zoveel als mogelijk de zorg en bescherming te (blijven) geven waarop zij recht hebben dan valt mij dit bar tegen.
  Maar gelukkig, met de steun van Groen Links (waarvoor hartelijk dank) is de motie dan toch nipt aangenomen.

  Wil Hoogstraaten-D66 Doesburg.

 2. Ellen Mulder-Metselaar

  @Wil technische gronden? Droge Ogen? Was jij bij dezelfde vergadering waar ik ook was?
  Wij hebben onze redenen gegeven in de Raadsvergadering, we hoeven het tenslotte niet altijd met elkaar eens te zijn. En vrolijk? Nee, vrolijk worden wij hier niet van dat moge duidelijk zijn.

  Ellen Mulder- Metselaar VVD Doesburg

 3. Piet Vree

  Heer Hoogstraten d66
  Het is zeer ongepast om zo te reageren op een besluit in de raad aangaande de presikhaafbedrijven het is respectloos naar de tegenstemmers ,zij hebben dit met droge ogen gedaan en zeker niet vrolijk maar wel met een duidelijke uitleg zij gaan niet zitten op de stoel van de directie en de raad van bestuur waar ook een wethouder van doesburg zitting heeft die het besluit genomen hebbenhet verbaast ons wel dat alle partijen in de commissie enthousiast waren over de te volgen lijn die door de directeur is uitgelegd hou hier maar eens droge ogen bij Piet vree stadspartij

 4. leo vd lans

  Is dit de kwaliteit van de Doesburgse politiek?

  De heer Hoogstraaten schrijft een reactie op het artikel van de Doesburg Direct redactie.
  Dat verhaal is duidelijk evenals de reactie van Hoogstraaten en Mevrouw Mulder-Metselaar.

  Vervolgens meldt zich de heer Vree. Een wat onsamenhangende reactie waar je als lezer niet wijzer van wordt.

  Waar gaat het hier nu eigenlijk over. Zitten partijen elkaar in de weg of komen we in Doesburg op voor burgers die in de knel zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑