Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg (MdvS) neemt deel aan de Hanzefeesten in Doesburg op 9 juni. Op die dag zal MdvS een klein concert geven op de Voormarkt, waarvoor het grote orkest en het leerlingenorkest bij elkaar zijn gevoegd tot één groot orkest.


Dit samenvoegen van beide orkesten levert een leuke mix op binnen het orkest. Een leerling achter het drumstel, die net met haar voeten op de pedalen van de basedrum kan komen en een mix van erg jonge leerlingen met oudere en meer ervaren muzikanten.


Beide orkesten hebben tijdens hun eigen repetitietijden op dinsdagavond de stukken ingestudeerd. Op de Hanzefeesten moet alles samenkomen in dit ene orkest, stelt Nicolette Vree van de muziekvereniging.


Dirigent Hans Hilferink heeft voor de Hanzefeesten speciale muziekstukken uitgezocht. Alle stukken passen perfect in de sfeer van de tijd van de Hanzefeesten. Eén van de stukken die gespeeld zal worden, gaat over vier Hanzesteden: Deventer, Doesburg, Kampen en Zutphen, met elk hun eigen sfeer.