Ad van den Brink is de initiator van de Culturele Route in Doesburg. Naast kunstenaar is hij een veelzijdig man met veel interesses en activiteiten. Kunst is volgens Van den Brink inmiddels dermate belangrijk geworden dat het in Doesburg de mosterd van de troon heeft gestoten. In Kunst in Beeld dit maal Ad van den Brink.


Wat is er bijzonder aan uw galerie?
Al het werk wat in onze galerie is te zien, is door onszelf gemaakt. Door Marga Bles en mij. Dus alles uit eigen atelier. Marga en ik zijn beiden eigenaar van Galerie8r.


Welke expositie/collectie is er in december te zien?
Er is niet een speciale expositie, maar steeds eigen werk. Bronzen beelden van Marga Bles en tevens bronzen en olieverfschilderijen van mijzelf.


Hoe belangrijk is kunst voor Doesburg?
Het kunstaspect heeft de mosterd ingehaald. Was Doesburg vroeger vooral bekend door haar mosterd, door de Culturele Route is Doesburg met haar kunst steeds bekender geworden. Niet alleen regionaal maar ook langzamerhand landelijk.

Hoe kunst minded is de Doesburger?
Doesburg is door de Culturele Route in het algemeen ook meer geinteresseerd geraakt in de kunst. Waren het vroeger de vele antiqairs die hun plaats in Doesburg vonden, nu vestigen zich hier kunstenaars met kunstuitingen op velerlei gebied. Deels is er intresse bij de Doesburgers, maar het merendeel komt uit de omgeving. Ook de gemeente Doesburg draagt een steentje bij door het bevorderen van Kunst en Cultuur te benoemen tot een van haar speerpunten.


Waar kennen we Ad van den Brink nog meer van?
Men zou mij kunnen kennen als oprichter van de Doesburgse Culturele Route. Verder ben ik oprichter van de Bridgeclub Doesburg en tot op heden hiervan de voorzitter. Daarnaast was ik in de beginperiode bestuurslid van de Stichting Doesburgs carillon. Verder ben ik bestuurslid geweest van het dagelijks bestuur van Doesburgs Goed. En ben ik mede-oprichter van de Rotaryclub Doesburg. Tenslotte ben ik mede-organisator van de tweejaarlijkse Rotariage in het Stadhuis, een expositie van Gelderse beeldende kunstenaars. Mijn hobby is het werk, maar daarbuiten ben ik vooral een bridger met passie.


Galerie8r
Paardenmarkt 8
6981 AL Doesburg
0313-479083
www.galerie8r.nl


Fotografie: Joost de Wolf / JdW Fotografie uit Doesburg


Zie ook:
Kunst in Beeld (1): Marijke Schellekens
Kunst in Beeld (2): Marga Bles
Kunst in Beeld (3): Slavica Sekuloski