De Achterhoek Elfsteden Classic Rally doet op 19 augustus Doesburg aan. Het thema van de autotocht dit jaar is kunst. Daarom maakte de Doesburgse kunstenaar Ad van den Brink op verzoek speciaal voor de Achterhoek Elfstaden Classic Rally een prachtig, kleurrijk schilderij. Het schilderij wordt aan het eind van de tocht geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel.


Doesburg is op 19 augustus een van de plaatsen waar de rallyrijders een pitstop houden. Dat gebeurt pal voor de deur van Galerie8r, de kunstgalerij van Ad van den Brink en Marga Bles.


‘Ad is als kunstenaar benaderd door de organisatie van de classic rally’, zo laat Bles weten. Van den Brink maakte een olieverfschilderij van 100 bij 120 centimeter. Het schilderij kreeg de titel ‘Just drive’.


Het kunstwerk van Van den Brink wordt, net als tien andere kunstwerken van regionale kunstenaars, aan het eind van de dag geveild. De opbrengst van de geveilde kunstwerken komen ten goede aan stichting Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.


Aan de derde Achterhoek Elfsteden Classic Rally nemen maximaal honderd classic cars deel. Het gaat om auto’s van voor 1986. De steden die naast Doesburg worden aangedaan zijn Zutphen, Lochem, Borculo, Groenlo, Breedevoort, Terborg, Doetinchem, ’s Heerenberg, Laag-Keppel en Bronkhorst.