De Doesburgse journalist en onderwijzer Anneke de Bundel verblijft momenteel in Oeganda. In het Afrikaanse land geeft ze de lokale bevolking les over ondernemerschap, innovatie, technologie en creativiteit. De Bundel maakt deel uit van een groep creatieve personen uit Nederland die namens het project Creative Minds Uganda zeventien dagen in het land verblijft waar bijna 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft.


Creative Minds Uganda wil meer doen dan traditionele hulpverlening. De groep wil kennis delen, mensen inspireren en elkaar met ideeën verbinden. Tijdens de tocht door Oeganda verzorgen De Bundel en haar medereisgenoten workshops, brainjams, unconferences en ontmoetingen om de lokale ondernemers een boost te kunnen geven.


Op haar weblog http://anneeke.wordpress.com schrijft ze regelmatig over haar gebeurtenissen in het Afrikaanse land. Zo is te lezen dat ze in Masaka, ten zuidwesten van de hoofdstad Kampala, een tweedaagse workshop heeft gegeven over Twitter. Door het gebrek aan stroom wordt de workshop Twitter met behulp van een flip-over gegeven.


De Bundel, in het dagelijks leven freelance journalist en onderwijzer aan een middelbare school in Doetinchem, verblijft tot 23 augustus in Oeganda. Via @anneeke op Twitter geeft ze regelmatig een korte update over haar ervaringen in Oeganda.