Korfbalvereniging Rivalen uit Doesburg heeft het nieuwe kunstgrasveld en kleedaccommodatie op feestelijke wijze in gebruik genomen. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Sinds 2008 is er gewerkt aan de realisatie van de accommodatie-upgrading.


Voorzitter Robert Baars van Rivalen zegt trots te zijn op de meer eigentijdse accommodatie en de mensen die hebben geholpen dit te realiseren. ‘Het hebben van twee kleedkamers bij een gemengde sport als korfbal en bij een groeiende vereniging als Rivalen, is niet meer van deze tijd. Daarnaast hadden we een wens om op kunstgras te spelen’, aldus Baars tegenover de camera’s van Doesburg TV.


Het kunstgrasveld komt zowel het spel van het welzijn van de sporter volgens Baars ten goede. ‘Het spel kan sneller worden gespeeld. Daarnaast is de overgang van veld naar zaal makkelijker. Normaal levert dit nog wel eens blessures op. Die kans neemt nu af. Ik denk dat over vijf of tien jaar de korfbalsport buiten alleen nog maar op kunstgras wordt gespeeld’.


Volgens Baars zijn er geen nadelen te bedenken van kunstgras. ‘Het vergt een ander onderhoud. Er moet een beetje worden geveegd. Maar ik zie geen nadelen’. De officiële opening van de opgewaardeerde sportaccommodatie van Rivalen werd verricht door wethouder Bouman.


Foto: Rivalen.nl