Het Kunstlab en de Gasthuiskerk houden op woensdag 14 oktober tussen 13.30 en 16.30 uur een Kunstlab voor de kinderen van de Doesburgse basisscholen. Het idee is om aan de slag te gaan met spullen afkomstig van De Linie.

 

Rondom Doesburg is veel water. Dat werd vroeger gebruikt om de stad te verdedigen. Met dat water, en met muren, torens en poorten werden vijanden tegengehouden. Als het de vijand lukte om toch de stad binnen te komen werden die verdedigingswerken vaak door de bezetters gesloopt.

 

De laatst gebouwde verdedigingslinie is er nog, dat zijn de Hoge en de Lage Linie. Die werden driehonderd jaar geleden gebouwd door Menno van Coehoorn. Doesburgers noemen ze de ‘Batterijen’ of de ‘Wallen’. De Hoge en Lage Linie zijn nu al erg mooi, maar er zijn plannen om ze de komende jaren nog veel mooier te maken.

 

Op de Linies vind je veel spullen waar je iets van zou kunnen maken. Er liggen stenen, takken, bladeren en zand om maar eens wat noemen. En geloof het of niet, daar kun je hele mooie dingen mee maken. Je vindt het misschien raar maar je gaat tijdens het KidsLab dus niet aan de slag met potloden en met verf maar met spullen die we zelf hebben gevonden in de natuur.

 

Van jullie werk maken we een tentoonstelling. Die heet natuurlijk ook ‘Raar maar waar’ en is te zien op zaterdag 31 oktober. Dit speciale KidsLab van Kunstlab Doesburg wordt mogelijk gemaakt met de financiële ondersteuning van Rabobank Graafschap. Meedoen is gratis en opgeven kan via www.kunstlabdoesburg.nl