Vanwege succes wordt de film ‘Still Alice’ nogmaals getoond in Doesburg. Dat gebeurt op vrijdag 16 oktober om 20.00 uur in Het Arsenaal in Doesburg.


Twee keer was de film al volledig uitverkocht waarna het Filmhuis Doesburg heeft besloten om nogmaals een filmavond te plannen. De toegangsprijs bedraagt 7 euro per persoon. Reserveren kan via www.filmhuis-doesburg.nl.

 

In de film speelt Julianne Moore Alice Howland, een universitair taalkundedocente die haar hele leven heeft kunnen vertrouwen op haar brein. Maar bij het vieren van haar vijftigste verjaardag merkt Alice dat ze niet op bepaalde woorden kan komen.

 

Dat overkomt haar in de weken die volgen steeds vaker evenals desoriëntatie op plaatsen die ze op haar duimpje kent. Genoeg reden tot paniek en een bezoek aan een neuroloog volgt. Die stelt de ongelofelijke diagnose van een zeldzame vorm van Alzheimer die vroeg intreedt. Daarnaast is deze vorm ook nog eens erfelijk, waardoor haar volwassen kinderen de ziekte ook zouden kunnen krijgen.

 

Vervolgens begint de aftakeling van Alice, iets wat gevolgen heeft voor haar hele gezin. Waar zij eerder altijd de kracht was binnen het huishouden, moeten zij nu voor haar zorgen. Dat zorgt bij Alice ook voor frustratie. Want hoe ze ook vecht tegen de ziekte die ze heeft, niks kan haar achteruitgang tegenhouden.