Nieuw fietspad naar Doesburg open op 15 oktober

De wethouders van Doesburg, Zevenaar en Rheden openen op donderdag 15 oktober het fietspad door de Havikerwaard. Hierdoor is het rondje Rheden-Doesburg-Zevenaar-Rheden (of Doesburg-Zevenaar-Rheden-Doesburg of Zevenaar-Rheden-Doesburg-Zevenaar) een feit.

 

De genodigden vertrekken vanuit Doesburg en De Steeg op de fiets naar het ontmoetingspunt; in het midden op één van de nieuw aangelegde delen. Omstreeks 12.00 uur spreekt wethouder Nicole Olland van Rheden een kort openingswoord.

 

Aansluitend halen wethouder Toon Albers van Zevenaar, wethouder Ellen Mulder van Doesburg en wethouder Nicole Olland van Rheden samen de blokkades op het fietspad weg. Na deze officiële openingshandeling is er een picknick voor de aanwezigen.

 

Het fietspad door de Havikerwaard maakt de toeristische fietsverbinding van De Steeg en Ellecom met Doesburg én van het netwerk fietsknooppunten IJsselkop compleet. Zo ontstaat er een mooi recreatief rondje van Rheden naar Doesburg door de uiterwaarden en over de IJsseldijk.

 

Recreatiepark De Veerstal heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van dit fietsrondje. Een fietspad dat tot stand is gekomen mede dankzij Europese subsidie plattelandsontwikkeling, subsidie regioprogramma van de provincie Gelderland en de drie gezamenlijke gemeentes. Ook Landgoed Middachten, Gestichten van Weldadigheid en een aantal agrariërs hebben hun steentje bijgedragen.

 

De fietsen en het picknickmeubilair voor de opening van 15 oktober zijn belangeloos ter beschikking gesteld door Sportieve Evenementen Peter Oversteegen (Rheden) en Viking Adventure Sports (Doesburg). Deze twee toeristische bedrijven verbinden al een aantal jaren de gemeentes door het aanbieden van samengestelde arrangementen.

4 reacties

 1. W.v.d.spiegel

  Top!

 2. Rob Gossink

  Fantastisch! Ik heb wel begrepen van een paar scholieren die de route verkent hebben dat de bewegwijzering nog niet geregeld is. Je kunt nu nog lekker verdwalen door de Havikkerwaard.

 3. Richard Kok

  Heel goed voor Doesburg om per fiets nog beter bereikbaar te zijn. Het was al goed, maar wordt nu nog beter.

 4. Patrick Ott

  Ik heb zaterdag al even een verkenningsrondje gereden, Heel mooi!
  Niet korter lijkt me maar wel leuk om even de Havikerwaard te bezoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑