SP Doesburg wil geen geld voor fractie-assistent

De SP Doesburg ziet niets in het plan om fractie-assistenten een vergoeding te geven. Volgens de oppositiepartij is het betalen van fractie-assistenten niet verdedigbaar tegenover andere vrijwilligers.

 

‘Enigszins verrast was de SP toen de stadspartij weer kwam met het verzoek om fractie-assistenten een vergoeding te geven. Dit was al enkele keren behandeld, maar nu heeft ze een meerderheid in de gemeenteraad gevonden’, stelt Patrick Ott van SP Doesburg.

 

De SP wijst op vrijwilligers in de mantelzorg of bij de lokale vereniging die geen vergoeding ontvangen. Ott: ‘Laat de gemeenteraad dit geld niet naar zichzelf schuiven om er zelf beter van te worden. Gebruik dit geld liever om de vrijwilligers te ondersteunen. Zorg voor elkaar, niet voor jezelf’.

 

14 reacties

 1. Frans van der krul

  Doe iets aan alle vrijwilligers in Doesburg die ook bergen werk verzetten, wat is dan de meerwaarde van het betalen van een fractie-ass? Is toch ook vrijwilligerswerk!
  Waarom wordt er verschil gemaakt in vrijwilligers werk, kost het te veel geld? Gratis werknemers is veel goedkoper, daarom wil bijna niemand meer wat doen voor nop!
  Stop de fractie-ass vergoeding!

 2. Marion Berends

  Voor wie geïnteresseerd is in mijn mening over deze kwestie, als SP fractie assistent, kan dit hier lezen.
  http://doesburg.sp.nl/blog/alle/marion-berends/2015/10/fractieassistenten-zorg-voor-elkaar-niet-voor-jezelf

 3. Frans van der krul

  Hoi Marion,
  Ben het geheel met je eens heel goed verwoord, vele mensen moeten gedwongen werken bij Sent (gemeente stuurt hier mensen naar toe die moeten werken voor niks, nada noppes onder zeer slechte werk omstandigheden wat meer als een als een werkkamp functioneert dan voor opleiding enz. en kan men geen werk voor je vinden dan gaat men het Dagbesteding noemen, bha.
  Zo moeten ze Fractie assistenten ook behandelen.
  Stop de Fractie assistent vergoeding!
  Stop werken zonder loon bij Sent!

 4. Frans van der krul

  Zag net het volgende:
  Zondag in de uitzending van de Moinitor: Mensen in de bijstand moeten iets terug doen voor hun uitkering, niks mis mee maar het gaat ook vaak fout. De harde werkelijkheid van de tegenprestatie. Kijk zondagavond om 22.35u naar NPO 2.

 5. frans Schilderman

  Wat heeft het voor de stadspartij hier voor voordeel van dat ze dit willen?

 6. Frans van der krul

  Frans Schilderman, is een bron van inkomsten of gaat men hiermee de Stadspartijkas vullen?

 7. Richard Kok

  SP, hoeveel bedraagt de vergoeding maandelijks?

 8. henk beijen

  Voor de helderheid:

  Het betreft hier een vergoeding voor commissieleden niet zijnde raadsleden ( zij hebben een andere bekostiging). De term fractieassistent kent de gemeentewet niet. Slechts 1 commissielid per partij per commissievergadering heeft recht op deze vergoeding. Deze bedraagt 62,56 euro bruto. Afhankelijk van de belastingschijf is dat netto tussen de 30 /50 euro. Als je de tijd voor het bijwonen van de commissievergadering en de fractievergadering en het inlezen bij elkaar optelt kom je al snel op minimaal 8 uur. Ik ga de discussie niet met U aan maar U mag zelf bepalen of dit netto per uur te rechtvaardigen is.
  Mocht het voorstel worden aangenomen door de raad dan schaart de gemeente Doesburg zich bij de 83% gemeenten die een dergelijke voorziening hebben.
  Sinds de invoering van het papierloze vergaderen is een commissielid genoodzaakt een apple-tablet te kopen om de stukken te kunnen lezen om zodoende een juiste bijdrage te kunnen leveren in de vergadering. Alle overige kosten zijn ook voor eigen rekening.
  Op deze wijze proberen de partijen nieuwe mensen voor langere tijd te binden aan een partij.

  Wat betreft de kas van Stadspartij Doesburg, beste Fransen, die word voor het groorste gedeelte gevoed door bijdragen van wethouder en raadsleden en leden. Als lokale partij ontvangen wij niets van het rijk. Een groot onrecht. Tot nu toe redden wij ons en slagen er in een groot aantal doesburgers aan onze partij te binden.

  Hopelijk heb ik enige duidelijkheid verschaft,

  Henk Beijen, Stadspartij Doesburg.

 9. Frans van der krul

  Henk,
  Geheel helder.
  Maar blijft het vreemd vinden dat politiek vrijwilligerswerk wordt voorzien van een vergoeding, dit terwijl de niet politieke vrijwilligers niets krijgen, terwijl deze ook wel kosten maken en veel uren, denk hierbij aan oa de mantelzorgers, eerst kregen ze een Mantelzorg bedankje wel van ca 250 euro en is nu terug gebracht naar 50 euro en moet zelf worden aangevraagd, De redelijkheid is daarvan niet uit te leggen, dit wordt wederom gezien door de burger als zakkenvullerij van de heren/dames uit de politiek en schaad wederom het vertrouwen in die politiek, wat toch al op een diepte punt ligt.

 10. henk beijen

  Beste Frans, ben het met je eens dat dit bedankje op zijn zachts gezegd erg schamel is. Door de inbreng van de politiek zal er een verhoging komen. Tevens komt er een geheel verzorgde dag voor alle mantelzorgers.

 11. Appie van der Beek

  Prima verwoord Henk,
  ik kan me voorstellen dat Marion deze vergoeding niet nodig heeft, SP-leden zijn namelijk verplicht hun vergoeding in de landelijke SP-partijkas te storten.

 12. Patrick Ott

  @Henk; bedankt voor je correcte en inhoudelijke reactie,
  Het gaat ons om het morele aspect, we vragen inwoners een vrijwillige onbetaalde bijdrage te leveren maar laten dat niet gelden voor onze fractie assistenten.

  @Appie: uit je reactie blijkt maar weer je tekort aan empatisch vermogen

 13. Frans van der krul

  Appie,
  daarom zitten er geen mensen in de raad met bijstand, die moeten alles terugstorten naar de gemeente!

 14. Appie van der Beek

  Frans dat begrijp ik, maar daar kan ik helaas niets aan veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑