Griekse goden en helden zijn onsterfelijk geworden in de beeldende kunst. Daarom organiseert Galerie 8’r aan de Paardemarkt in Doesburg een lezing over Griekse Goden en helden in de beeldende kunst. De lezing wordt gehouden door kunsthistorica Maria Driessen en vindt plaats op 2 januari tijdens de Culturele Route.


Mede dankzij de Romeinen werden Griekse goden en helden een geliefd thema in de kunst van Europa. Vooral in de periode van de Renaissance en de barok zijn goden en helden te zien in de schilderijen van onder andere Rembrandt, Caravaggio en Rubens. De verhalen die erbij horen zijn zeer onderhoudend. De verbeelding daarvan werd door iedere kunstenaar anders aangepakt.


Kunsthistorica Maria Driessen laat een gevarieerde selectie zien van kunstwerken die naar aanleiding van dit veelzijdige thema gemaakt zijn. De levendige verhalen die daarbij horen, zullen eraan bijdragen dat bezoekers de getoonde kunstwerken niet snel zult vergeten.


Tijdens de eerstvolgende culturele route op 2 januari vindt de presentatie plaats in de sfeervolle ambiance van het atelier van beeldend kunstenaars Marga Bles en Ad van den Brink. Het atelier bevindt zich aan de achterzijde van het monumentale pand, waarin ook Galerie 8’r gevestigd is (Paardenmarkt 8). Van 15.00 tot 15.45 uur en van 16.00 tot 16.45 uur kunnen belangstellende de lezing gratis bijwonen.