KidzLab Doesburg houdt tijdens de herfstvakantie van 26 tot en met 30 oktober van 10.00 tot 16.30 uur een kunstweek in het pand aan de Ooipoortstraat 35. Kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar kunnen dan kunst maken onder leiding van vakkundige begeleiding.

 

De kunstweek bij KidzLab Doesburg is ideaal voor werkende ouders, zo laat de organisatie weten. Er wordt die week aandacht besteed aan Land-Art, in navolging van 14 oktober, toen kinderen in de stromende regen al heel wat hebben neergezet.

 

Een echte Appel schilderen, landart maken volgens Andy Goldsworthy, een “Picasso” masker maken? Het kan allemaal aan bod komen in de kunstweek van het Kidzlab. Gezellig samen eten en bezig zijn onder vakkundige begeleiding.

 

Schrijf je in voor 3 of meerdere dagen in de herfstvakantie. Informatie via: kunstlabdoesburg@gmail.com.

 

Tijdens kinderboekenweek met thema ‘Raar Maar Waar’ maakten zo’n dertig kinderen van de basisscholen voor het eerst kennis met ‘Land Art’ in Doesburg. In de aanloop naar de komst van ‘Land Art’ kunstenaar Andy Goldsworthy die deze winter onze Linies komt bezoeken.

 

Tijdens stromende regen maakten de kinderen eerst ontwerpen binnen in de Gasthuiskerk. Vervolgens vormden ze in groepsverband buiten op de Linies met diverse natuurlijke materialen een vorm ter plaatse.

 

De onderbouw kwam tot een organisch ontwerp in de tuin aan Burg. Nahuyssingel 2. De resultaten worden zaterdag 31 oktober tentoongesteld in De Waag.