Loes van der Meijs ‘stil en dolbij’ met voordracht burgemeesterschap

De beoogde nieuwe burgemeester van Doesburg, Loes van der Meijs uit Doetinchem, zegt stil te zijn van de voordracht. Dat laat ze weten in een eerste reactie.

 

Op Twitter schrijft Van der Meijs: ‘Stil,dolblij ,dankbaar voor het grote vertrouwen van gemeenteraad Doesburg bij mijn voordracht als burgemeester van deze prachtige stad’.

 

Donderdagavond werd Van der Meijs voorgedragen door de gemeenteraad. Haar voordracht gaat met een aanbeveling naar de Koning, die vervolgens aan zet is. Verwacht wordt dat deze procedure voorspoeding verloopt en dat Van der Meijs half December kan beginnen aan haar baan in Doesburg. De benoeming zal voor een termijn van 6 jaar zijn.

 

De afgelopen tijd hebben 53 personen gesolliciteerd voor de functie van burgemeester. Daarvan zijn 8 personen uitgenodigd door de vertrouwenscommissie, waarna er 6 gesprekken zijn gevoerd. Na de eerste gespreksronde is met 3 kandidaten een tweede gesprek geweest.

 

 

 

Zie ook:
Loes van der Meijs (VVD) nieuwe burgemeester van Doesburg

 

2 reacties

  1. Carla Bekken

    Gefeliciteerd mevr van der Meijs…….. een voor straks een hartelijk welkom in Doesburg.

  2. Mevr.H.F Steenbergen

    Volgende keer mischien een optie om de Doesburgers te betrekken bij het benoemen van een burgermeester. In iedere geval gefeliciteerd met uw benoeming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑