La Chambre du Roi in Gasthuiskerk in Doesburg

Kamermuziekensemble La Chambre du Roi van violiste Esther Visser speelt op zondag 18 november om 15.00 uur in de Gasthuiskerk kamermuziekensemble uit verschillende stijlperiodes en op authentieke instrumenten.

De musici zijn internationaal optredende specialisten die regelmatig deel uit maken van ensembles als het Orkest van de 18e eeuw, Bach Collegium Japan, La Petite Bande en Combattimento Consort Amsterdam.

Het ensemble probeert met regelmaat onbekende werken te programmeren, zoals in dit programma het hoornsextet van Beethoven. Bij de uitvoering wordt geprobeerd zo dicht mogelijk bij de originele uitvoeringspraktijk van de tijd en plaats waarin het werk geschreven is te blijven.

Sterk verbonden met historische bronnen en artistiek onderzoek biedt deze benadering voor het ensemble de mogelijkheid voor een kleurrijk en levendige authentieke uitvoeringspraktijk.

De toehoorden krijgt een idee hoe deze muziek oorspronkelijk geklonken kan hebben en welke instrumenten de componist in gedachten had bij het schrijven. Dit komt ten goede aan de uitdrukkingskracht van de muziek en soms worden onverwachte elementen hoorbaar die met moderne instrumenten veel moeilijker te bereiken zijn.

Bezetting: Esther Visser – violin, Arwen Bouw – violin & viola, Yoshiko Morita – viola, Marike Tuin – cello, Renske Wijma – hoorn, Federico Cuevas – hoorn

Een toegangskaart kost 17,50 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑