Goed nieuws voor ondernemers uit de Doesburgse binnenstad. De afsluiting van de Barend Ubbinkweg tussen Beinum en binnenstad wordt eerder opgeheven dan vooraf was gecommuniceerd.

De Stadspartij meldt op sociale media dat per 16 november om 16.00 uur de Barend Ubbinkweg weer vrij wordt gegeven voor gemotoriseerd verkeer. Dan vervalt ook het motorrijtuigenverbod op de parallelweg bij Den Helder.

Het fietspad bij de vispassage is tijdelijk van betonplaten voorzien. De bus lijn 26 en lijn 27 rijden vanaf 17 november weer volgens de normale dienstregeling.

Op de website van de gemeente staat overigens nog dat de Barend Ubbinkweg dicht is tot 3 december. Waarom de weg eerder vrij wordt gegeven is niet bekend. Het is niet duidelijk of de werkzaamheden voor liggen op schema of dat er een verkeerde inschatting van afsluiting is geweest.

Met de opening van de Barend Ubbinkweg komt een einde aan een periode van tweeënhalve maand wegafsluiting. Tijdens de sluiting hebben de ondernemers een bliksemactie gehouden waarbij fietsers vanuit Beinum en binnenstad werden getrakteerd op een cadeautas.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.