Op 2 december aanstaande wordt alweer de vijfde Midwinterhoornwandeling Doesburg georganiseerd. Deze jaarlijkse wandeling in en rondom Doesburg wordt jaarlijks door honderden wandelaars gelopen, waarbij onderweg de klanken van de midwinterhoorn te horen zijn.

De wandelaars kunnen kiezen uit een wandeling van 7 of 20 kilometer. De wandeling van 7 kilometer is leuke wandeling die ook prima te doen is met kinderen en gaat onder andere over de vestingwallen, de zogenaamde batterijen van Doesburg.

De 20 kilometer is voor de meer geoefende lopers en komt zelfs tot in het buitengebied van Angerlo waar op een historische plaats een ook rustpunt is ingericht.

Tijdens de wandeling klinken op verschillende plaatsen langs de route de mystieke warme tonen van de houten midwinterhoorns. De 13 enthousiaste leden van de Midwinterhoorngroep Doesburg blazen niet alleen op de hoorns, ook het maken van de hoorn kun je bewonderen.

Midwinterhoornblazen behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed en zondag 2 december is de eerste dag in de adventsperiode waarop geblazen mag worden. De periode van blazen loopt door tot Driekoningen op 6 januari, daarna worden de hoorns weer opgeborgen.

In deze adventsperiode treedt de midwinterhoorngroep ook op bij scholen, kerstmarkten, herdenkingen en kerstconcerten. Bijzonder is ook dat de Midwinterhoornblazers in de kerstvakantie dagelijks te horen zijn in het Openluchtmuseum te Arnhem.

De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 7 of 20 km. Beide tochten zijn voor rolstoelgebruikers geschikt, maar gaan dan niet over de vestingwallen.

De route is bewegwijzerd en er is een routebeschrijving. Ook zijn er rustpunten opgenomen in de route. De kosten zijn 3 euro (1 euro korting voor KNWB-leden) per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar 1 euro.

Start en finish zijn in het clubgebouw “de Harmonie”, Burgemeester Nahuyssingel 2 a 6981 AE Doesburg. Er kan gestart worden vanaf 9.00 uur voor de 20 kilometer lopers en vanaf 10.00 uur voor de wandelaars van de 7 kilometer. Er kan gestart worden tot uiterlijk 12.00 uur. De finish is uiterlijk 16.00 uur in de Harmonie. Gratis parkeren kan op het terrein “De Bleek”, “De Turfhaven” en de “Linie”.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.