De laatste vestingwandeling op de Hoge Linie in Doesburg van dit jaar vindt plaats op zaterdag 25 oktober. Wandelaars vertrekken om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en Coehoornsingel te Doesburg en staat in het teken van Doesburg 777.

 

Het unieke historische vestingmonument van Menno van Coehoorn, waarmee in 1701 met de aanleg is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De herfst is ingetreden. De eerste vogeltrek is waarneembaar, er zijn wellicht meer paddenstoelen en de wallen worden door bladverlies beter herkenbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren.

 

De vestingwandelingen over de Hoge Linie werden dit jaar georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Stichting Menno van Coehoorn en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Het is raadzaam om stevige schoenen aan te trekken. Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

 

Ook komend jaar zullen er weer wandelingen worden aangeboden.

Hoge Linie