SP start actie voor behoud schoolzwemmen in Doesburg

De SP in Doesburg gaat actievoeren tegen het plan van het College van Doesburg om schoolzwemmen af te schaffen. De oppositiepartij vindt dat in het waterrijke Doesburg het een slecht idee om schoolzwemmen af te schaffen. De SP vreest voor de veiligheid van kinderen en komt daarom met een handtekeningenactie voor het behoud van schoolzwemmen.

 

Wanneer het schoolzwemmen wordt afgeschaft zal dit volgens de SP betekenen dat veel minder kinderen de kans krijgen om te leren zwemmen wat tot gevaarlijke situaties kan leiden in Doesburg waar zoveel open water is. Het argument besparing mag volgens de SP niet gelden als het gaat om de veiligheid van onze jeugd. Daarnaast is het ook de vraag of dit werkelijk wat bespaart en of het niet juist voor meer kosten zorgt, stelt de SP in een persbericht.

 

Fractievoorzitter Patrick Ott hierover: ‘Doordat het zwembad inkomsten van het schoolzwemmen verlies, dreigt voor hen een financieel probleem, waardoor ze aan de gemeente steun zullen vragen. Kinderen leren geen zwemmen, maar het geld is toch weg. Bovendien is er zowel in de gemeenteraad als in de commissie toegezegd dat er overleg zou komen over de toekomst van schoolzwemmen. Nu lijkt er van een keuze geen sprake meer te zijn en is de enige mogelijkheid het schrappen van schoolzwemmen’.

 

SP Doesburg vraagt het college dan ook met klem om van dit plan af te zien en zal dit verzoek zaterdag 25 oktober van 11.00 tot 13.00 uur kracht bij zetten tijdens een actie voor behoud van schoolzwemmen in het centrum. ‘U wordt natuurlijk in de gelegenheid gesteld om dit te ondersteunen door uw handtekening te zetten op beschikbare lijsten. Deze zullen aan de wethouder aangeboden worden’, aldus Ott.

4 reacties

 1. Frans van der krul

  Samen met GroenLinks optrekken?

 2. Mevr. H.F. Steenbergen

  Alleen in de binnenstad zou niet voldoende zijn voor deze actie. Persoonlijk kom ik niet vaak in de binnenstad; je mist dan een hele boel handtekeningen. Tip: misschien handig om bij winkels of scholen in bepaalde wijken te gaan staan, om je doel te halen.

 3. Theo Houkes

  kijk als je flinke tekorten in je begroting heb is het toch het makkelijks om dat bij de burger neer te leggen ze hebben een mooi zwembad gebouwt nu gaan ze hem langzaam afbreken schoolzwemmen afschaffen worden weer de mensen geraakt die het niet breed hebben maak dan wel een potje dat die mensen wel zwemlessen kunnen betalen

 4. Theo Houkes

  ik heb nog een serie foto s van de bouw van het zwembad zal ik ze ook maken als hij word afgebroken iets voor later kunnen we toch laten zien dat we er een hadden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑